Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S24 Ultra - Folia Ochronna

(Temat utworzony: 17-01-2024 10:36 PM)
10875 Wyświetlenia
PSPatricko
Navigator
Opcje
Witam.

Zamierzam zamówić sobie S24 Ultra i zastanawiam się czy na ekranie będzie folia fabryczna? Ktoś ma informacje na ten temat? Ostatnio kupowałem S20+, który miał folię i muszę przyznać, że była ona bardzo dobra. Świetnie trzymała, a do tego idealnie pasowała z większością etui. 
Przejdź do rozwiązania
176 Odpowiedzi
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Będę polować, dzięki
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Generalnie rzecz biorąc, każde szkło pozbawi ekran urządzenia efektu, jaki daje powłoka antyrefleksyjna, która w przypadku modelu S24u jest naprawdę świetną cechą. Z kolei folie matowe nie sprawdzają się najlepiej w połączeniu z rysikiem (a hydrożel juz zipelnie do niczego) Nie posiadam informacji na temat oryginalnej folii Samsunga z powłoką antyrefleksyjną.

Jeśli jednak zależy komuś na idealnie dopasowanej folii, polecam udać się do punktu, w którym zostanie ona docięta na wymiar. Należy jednak poprosić o docięcie bez marginesu.

Kiepskim wyborem jest też szkło hybrydowe. Nie dość, że odbija światło, to jeszcze jest ostre na krawędziach i może nawet uszkodzić końcówkę rysika.

S24U to pierwszy telefon, który najlepiej byłoby używać bez żadnej ochrony... ale trochę strach 😕
0 Like
Kris8082
Pathfinder
Opcje
Mam takie pytanie a po jaka cholerne zakładać szklo czy jakieś inne badziewie
Od s22u nie nakładam żadnych szkieł i co roku sprzedaje tel w samsung odkup za maksymalną cenę
Mighn
Big Cheese
Opcje
Niektórzy użytkownicy telefonów komórkowych preferują korzystanie z jednego urządzenia przez kilka lat, utrzymując je w jak najlepszym stanie. Wymiana flagowego modelu telefonu co roku jest nieuzasadnionym wydatkiem, ponieważ nie przynosi korzyści usprawiedliwiających poniesione koszty wymiany...
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Gratulujemy faktur iż stać cię na coroczną wymianę flagowca za dobrych 6 i 7 tysięcy złotych ale niektórych jak powiedział kolega poniżej nie stać na to żeby co roku wymieniać telefon za takie pieniądze i chcą go używać przez kilka dobrych lat zwłaszcza wydając na niego taką kasę to też raczej normalnym a nie dziwnym czy zastanawiającym jest że chcieliby sobie taki telefon zabezpieczyć skoro nie używasz folii to też na pewno nie używasz etui No bo przecież sprzedajesz telefon maksymalne pieniądze a dobrze wiesz o tym że wystarczy włożyć niefortunnie telefon do kieszeni i nie wiadomo skąd może się pojawić rysa A to już nie chodzi o to czy ty sprzedasz ten telefon za rok za maksymalną cenę w programie odkup tylko za satysfakcję skorzystania bo chyba lepiej korzysta się z telefonu który jest czyściutki przejrzysty i nie ma rysy niż na takim który jest zadrapany porysowany nadkruszony czy pęknięty
0 Like
ELektrośmieć
Journeyman
Opcje

Zdecydowałem. I powiem Ci że nie warto kupować innych. Prostota aplikacji przerosła moje oczekiwania tak więc jak najbardziej na plus. Ekran w tej folii mega świetnie widoczny na zewnątrz. Jedyny minus to obsługa rysika przez niedociągnięte krawędzie, jeżeli ktoś używa telefonu do edycji grafiki na full screen to może być trochę niewygodne ale ogólnie i tak na 99,9% polecam. Te krawędzie to już naprawdę musiałby się doczepić ktoś kto ma nerwicę natręctw 🙃

wojtekkamien
Explorer
Opcje
Cześć. Byłem w MediaMarkt, żeby okleić S24 Ultra. To, co zrobili z tym cudownym ekranem, wołało o pomstę do nieba. ODRADZAM! Pytanie, co kupić, żeby została zachowana antyrefleksyjność. Czym wy oklejaliście? Czy np. folia hydrożelowa wystarczy, np. z 3mk? Chyba że jest ktoś, kto okleił folią antyrefleksyjną od Samsunga.

Czekam na info. Pozdrawiam.
Mourning
Pioneer
Opcje
Szkło hartowane Moccolo, 3mk czy Spigena. Wszystko będzie dobre
Mighn
Big Cheese
Opcje
Jeżeli to tylko orginalny antyreflex samsunga... cała reszta niestety masakruje ten ekran... chyba że ktoś lubi matowe folie albo hybrydy... zwykle szła czy hybrydy też niestety niszczą wszystko co dobre w tym ekranie...
Louve37
Navigator
Opcje

Ja zawsze zakładałem hydrożelową folię 3mk ,pasuje idealnie .Chociaż chciałbym oryg.od Sansunga antyreflex ,ale z tego co widziałem na YT i opinie jest za mała, brakuje jej po kilka mm.