17-01-2025 02:16 AM
Cześć.
No jest problem..
Wczoraj nabyłem nowego S24 Galaxy. Dziś go odpaliłem i powoli poustawiałem od początku. Po godzinie zabawy, dałem mu odpocząć.
Po około godzinie czasu, przy odpaleniu ekranu, był komunikat o gotowej aktualizacji dla androida. Więc kliknąłem by się zaktualizował. Trwało to kilka minut. Po czym odpalił się ekran bez ikon, tylko z systemową tapetą i aktualną godziną i datą. A na dole "przeciągnij, aby odblokować". No i przeciągam, a dalej, to jest "użyj hasła"
Problem w tym, że ja żadnego hasła nie ustalałem do tego urządzenia. Na początku ustawień wybrałem jako metodą na odblokowanie ekranu "odcisk palca" I to wszystko. Nie mam pojęcia jakiego hasła żąda telefon, skoro nie ustalałem hasła. Wyłączyć też go się nie da, bo przed wyłączeniem, również żąda tego samego hasła.
No jestem w kropce i nie bardzo wiem co zrobić. Co on za hasła żąda??
Prosiłbym o wsparcie w temacie.
Dziękuję.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
25-01-2025 11:11 AM
Problem jest rozwiązany.
Nie było innego wyjścia jak "twardy reset" i ustawienie wszystkiego od początku.
Danych nie straciłem żadnych, ponieważ to nowy telefon i zanim się zablokował,
nie wprowadziłem niczego ważnego. Więc strat nie ma żadnych.
Ale nadal zadaję sobie pytanie, w jaki sposób udało mi się ustawić blokadę odcisku palca,
bez wcześniejszego ustawienia hasła.
17-01-2025 06:51 AM
17-01-2025 08:31 AM
@S24galaxyS Odblokowanie odciskiem palca jest tylko dodatkową formą blokady ekranu. Bez ustawienia hasła, PIN-u lub wzoru nie można używać czytnika linii papilarnych. Po ponownym uruchomieniu telefon poprosił o nadane przez Ciebie hasło. Jeśli go sobie nie przypomnisz, to jedynym rozwiązaniem będzie przywrócenie ustawień fabrycznych i ponowna konfiguracja telefonu:
17-01-2025 08:49 AM
17-01-2025 11:52 AM
Nówka sztuka z Media Markt.
17-01-2025 11:54 AM
Tylko, że ja naprawdę żadnego kodu nie ustawiałem.
Jedyne co ustawiłem, to "odcisk palca".
No po prostu jestem w kropce teraz.
przesiadłem się na stary telefon, bo ten chce kodu, którego de facto nie mam.
17-01-2025 12:21 PM — edytowano 17-01-2025 12:22 PM
17-01-2025 06:03 PM
25-01-2025 11:11 AM
Problem jest rozwiązany.
Nie było innego wyjścia jak "twardy reset" i ustawienie wszystkiego od początku.
Danych nie straciłem żadnych, ponieważ to nowy telefon i zanim się zablokował,
nie wprowadziłem niczego ważnego. Więc strat nie ma żadnych.
Ale nadal zadaję sobie pytanie, w jaki sposób udało mi się ustawić blokadę odcisku palca,
bez wcześniejszego ustawienia hasła.