Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S24 GALAXY żąda hasła po aktualizacji androida

(Temat utworzony: 17-01-2025 02:16 AM)
605 Wyświetlenia
S24galaxyS
Apprentice
Opcje

Cześć.
No jest problem..
Wczoraj nabyłem nowego S24 Galaxy. Dziś go odpaliłem i powoli poustawiałem od początku. Po godzinie zabawy, dałem mu odpocząć.
Po około godzinie czasu, przy odpaleniu ekranu, był komunikat o gotowej aktualizacji dla androida. Więc kliknąłem by się zaktualizował. Trwało to kilka minut. Po czym odpalił się ekran bez ikon, tylko z systemową tapetą  i aktualną godziną i datą. A na dole "przeciągnij, aby odblokować". No i przeciągam, a dalej, to jest "użyj hasła"
Problem w tym, że ja żadnego hasła nie ustalałem do tego urządzenia. Na początku ustawień wybrałem jako metodą na odblokowanie ekranu "odcisk palca" I to wszystko. Nie mam pojęcia jakiego hasła żąda telefon, skoro nie ustalałem hasła. Wyłączyć też go się nie da, bo przed wyłączeniem, również żąda tego samego hasła.
No jestem w kropce i nie bardzo wiem co zrobić. Co on za hasła żąda??
Prosiłbym o wsparcie w temacie.
Dziękuję.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
S24galaxyS
Apprentice
Opcje

Problem jest rozwiązany.
Nie było innego wyjścia jak "twardy reset" i ustawienie wszystkiego od początku.
Danych nie straciłem żadnych, ponieważ to nowy telefon i zanim się zablokował,
nie wprowadziłem niczego ważnego. Więc strat nie ma żadnych.
Ale nadal zadaję sobie pytanie, w jaki sposób udało mi się ustawić blokadę odcisku palca,
bez wcześniejszego ustawienia hasła.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
8 Odpowiedzi
SaCam
Voyager
Opcje
Żeby założyć blokadę na odcisk wcześniej trzeba ustawić kod do blokady telefonu, inaczej się nie da zrobić, więc jakiś musiałeś podać i to ten musisz podać

Kod ten jest weryfikowany co kilka dni, nawet używając blokadę odciskiem!
PiotrCh
Expert
Opcje

@S24galaxyS Odblokowanie odciskiem palca jest tylko dodatkową formą blokady ekranu. Bez ustawienia hasła, PIN-u lub wzoru nie można używać czytnika linii papilarnych. Po ponownym uruchomieniu telefon poprosił o nadane przez Ciebie hasło. Jeśli go sobie nie przypomnisz, to jedynym rozwiązaniem będzie przywrócenie ustawień fabrycznych i ponowna konfiguracja telefonu:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

mcbseb
Troubleshooter
Opcje
@S24galaxyS
To był nowy telefon? Gdzie kupiony?
S24galaxyS
Apprentice
Opcje

Nówka sztuka z Media Markt.

S24galaxyS
Apprentice
Opcje

Tylko, że ja naprawdę żadnego kodu nie ustawiałem.
Jedyne co ustawiłem, to "odcisk palca".
No po prostu jestem w kropce teraz.
przesiadłem się na stary telefon, bo ten chce kodu, którego de facto nie mam.

mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Przez chwilę pomyślałem, że może sprzedali Ci towar że zwrotu. Jednak żeby ustawić odcisk palca musisz ustalić drugą metodę odblokowania w postaci Wzoru lub PINu. Nie ma opcji bez tego skonfigurować czytnika linii papilarnych.
SaCam
Voyager
Opcje
Jeżeli nie skonfigurowałeś konta google dotąd, to możesz zrobić przywracanie ustawień fabrycznych, inaczej może wystąpić blokada frp
0 Like
Rozwiązanie
S24galaxyS
Apprentice
Opcje

Problem jest rozwiązany.
Nie było innego wyjścia jak "twardy reset" i ustawienie wszystkiego od początku.
Danych nie straciłem żadnych, ponieważ to nowy telefon i zanim się zablokował,
nie wprowadziłem niczego ważnego. Więc strat nie ma żadnych.
Ale nadal zadaję sobie pytanie, w jaki sposób udało mi się ustawić blokadę odcisku palca,
bez wcześniejszego ustawienia hasła.

0 Like