Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słuchawki bt i ładowanie

(Temat utworzony: 11-02-2024 05:53 PM)
413 Wyświetlenia
paweldżordan
Explorer
Opcje
Ej mam dwa takie dość podstawowe pytania
-w jaki sposób telefon widzi słuchawki w pobliżu nawet gdy bt jest wyłączone 
-jak faktycznie działa odłączanie ładowania przy 80procentach, wydaje mi się że software aż tak daleko nie może się posunąć ale niech ktoś mi to objaśni 
Z góry dzięki za odpowiedzi

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Mighn
Big Cheese
Opcje
Co do ładowania, to soft ma pełną kontrolę nad procesem ładowania, łącznie z tym, że uzależnia szybkość ładowania od stopnia naładowania akumulatora i jego temperatury, a odcięcie ładowania przy 80% to żaden problem... przy niektórych telefonach i tabletach oprogramowanie może nawet zupełnie odpiąć baterie i zasilać urządzenie tylko z ładowarki (jest taki tryb w game booster - patrz załączony screen)1707671670727.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Jeśli chodzi o wykrywanie słuchawek przy wyłączonym BT, to pewnie ta funkcja jest włączona w telefonie. Dlatego wykrywa.
Screenshot_20240211_183547_Settings_1000012302_1707672947.png

Rozwiązanie
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Jeśli masz włączone skanowanie w pobliżu to urządzenia BT jak i WiFi są zawsze skanowane dlatego pobiera to dodatkowo baterie i większość użytkowników to wyłącza, oczywiście skanowanie działa na zasadzie że nasz tel znajduje urządzenia, ktoś nie zobaczy naszego telefonu jak mamy wyłączony BT

0 Like
10 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Mighn
Big Cheese
Opcje
Co do ładowania, to soft ma pełną kontrolę nad procesem ładowania, łącznie z tym, że uzależnia szybkość ładowania od stopnia naładowania akumulatora i jego temperatury, a odcięcie ładowania przy 80% to żaden problem... przy niektórych telefonach i tabletach oprogramowanie może nawet zupełnie odpiąć baterie i zasilać urządzenie tylko z ładowarki (jest taki tryb w game booster - patrz załączony screen)1707671670727.jpg
paweldżordan
Explorer
Opcje
A jak to wygląda przy słuchawkach? Dostałem buds 2 I zauważyłem że telefon pyta czy się połączyć nawet jak bt jest wyłączone
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
W przypadku słuchawek nie wiem jak to działa, więc trzeba poczekać na odpowiedź kogoś mądrzejszego w tym temacie.
Rozwiązanie
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Jeśli chodzi o wykrywanie słuchawek przy wyłączonym BT, to pewnie ta funkcja jest włączona w telefonie. Dlatego wykrywa.
Screenshot_20240211_183547_Settings_1000012302_1707672947.png
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Ale to się dzieje tylko kiedy otwierasz etui, prawda?
0 Like
paweldżordan
Explorer
Opcje
No kiedy biorę słuchawki I je zakładam
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
No to w czym problem? 🙂
0 Like
Rozwiązanie
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Jeśli masz włączone skanowanie w pobliżu to urządzenia BT jak i WiFi są zawsze skanowane dlatego pobiera to dodatkowo baterie i większość użytkowników to wyłącza, oczywiście skanowanie działa na zasadzie że nasz tel znajduje urządzenia, ktoś nie zobaczy naszego telefonu jak mamy wyłączony BT
0 Like
paweldżordan
Explorer
Opcje
Czy ja gdzieś powiedziałem że jest problem? Pytam jak to działa bo bt jest wyłączone
0 Like