Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 
Salt la soluție REZOLVAT

Subiect inițial:

Răspuns Samsung România pentru culorile ecranului lui S24 Ultra

(Subiect creat la: 07-02-2024 04:36 PM)
977 Vizualizări
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Salutare,
Am raportat și eu în aplicație eroarea culorilor de pe modul Vivid și am primit și un raspuns:

image

Nu inteleg în schimb care e legatura pentru rezoluția mai mica din recomandare, dar poate are o logica... asa ca am coborât la FHD+ pana o sa vina update-ul pentru culorile modului Vivid.

1 Soluţie
Soluţie
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Salutare @daniulian,

Samsung îmbunătățește constant dispozitivele Galaxy pe baza feedback-ului primit de la utilizatori.

Și tocmai pentru că se ține cont de feedback se lucrează în acest moment la un update care oferă o opțiune suplimentară pentru setările de afișare naturală.

Va fi disponibilă aici:  Settings > Display > Screen mode > set ‘Vividness’ option.

EmilianN_0-1707976723118.png

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!

Vizualizare soluţie în postul original

0 Aprecieri

1 Soluţie

21 Răspunsuri
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Nu sunt mai saturate culorile nici pe FHD+, dar poate are vreo legătură cu softul/driverele din spate.
Nu e o mare problema sa-l țin asa o perioada. Abia fac proba sa vad ce diferența e la autonomie.
daniulian
Big Cheese
Opțiuni

I-am intrebat dupa, dar inca nu au raspuns.

daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Da, asa răspund si la mine.
E ok, nu e graba 😊
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
Probabil ți-a sugerat acest lucru pentru a diminua, minimiza acest inconvenient privind culorile, astfel încât la o rezoluție mai mică și "impactul" vizual v-a fii mai admisibil.
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Nu inteleg ce vrei sa spui.
Nu are nicio legătură numărul de pixeli cu saturația lor.
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
Rezoluția FHD+ oferă o densitate a pixelilor mai mică în comparație cu rezoluțiile mai mari, cum ar fi QHD+ . Acest lucru înseamnă că pe un ecran de dimensiuni similare, cum ar fi un telefon mobil, pixelii sunt mai mari.
Densitatea mai mare a pixelilor, cum ar fi în cazul rezoluțiilor mai mari, poate oferi o redare a culorilor mai precisă și mai fină, deoarece există mai mulți pixeli pe unitatea de suprafață. In cazul de față culorile neavând aceeași vibrație cum erai obișnuit, nu are cum să-ți redea o imagine și claritate de calitate deoarece acele culori sunt "spălăcite" .
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Asa cum am zis anterior, NU are nicio legatrua rezoluția cu saturația.
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
Chiar dacă rezoluția și saturația sunt caracteristici separate, acestea pot influența în mod indirect experiența de vizualizare a ecranului .
Altfel ar trebui să te întrebi și tu de ce ți-a fost recomandat de cei de la Samsung să schimbi rezoluția la FHD+ . Alt motiv eu nu văd.
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Tu mi-l citezi pe chatgpt probabil, dar e dus cu pluta.
Eu sunt fotograf, am monitoare profesionale de foto pe birou, unul 2K, altul 4K, am aparat de calibrat culorile și indiferent de rezoluția setata, culorile sunt aceleași măsurate cu Spider Elite.
Eu nu vorbesc din povesti de pe net, eu vorbesc din practica, măsurat totul cu aparat de măsurat culorile de pe monitoare.
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
M-ai înțeles greșit total.. eu nu am precizat că cele expuse mai sus sunt și gândurile celor de la Samsung, însă având în vedere căci precizezi că ai de-a face cu tehnologia/fotografia/culorile, etc .. ar fii fost m-ai indicat să fii mai în măsură decât mine ori alții să dai și un răspuns constructiv, însă nu înțeleg de ce ai făcut postarea dacă nu ai obținut și un răspuns clar la întrebarea și nedumerirea ta având în vedere căci ai stat de vorbă cu cei de la Samsung.
Nu m-ai am nimic de precizat.
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Ma bucur pentru ultima propo-zitie.
tespio
Pioneer
Opțiuni

Am mai raspuns si in alt thread, deci o sa fiu mai succint aici. Pana cand va veni update-ul respectiv (care se pare ca vine cu fix si pentru grainy display si color banding), problemele cu modurile vivid/normal sunt de la noul profil sRGB pe care il foloseste Samsung pe S24. Inainte aplicau acelasi color space DCI P3 pe tot display-ul indiferent ce tip de media vizualizai. Daca te duci sa te uiti pe un video HDR10 o sa vezi ca se vede superb, pentru ca device-ul detecteaza corect media HDR si schimba color space-ul. Dar cand ai terminat face switch la ce prostie de profil sRGB au adoptat pentru SDR, unde culorile sunt mai sterse. Asta pentur ca ani de zile la rand clientii Samsung au reprosat ca au culorile sunt prea saturate in comparatie cu iPhone-ul de exemplu, si intr-un final Samsung a zis .. hai si noi pe poteca cu "spalacite". Daca asculta acuma de clienti poate ca vor reveni la culorile lor consacrate care mie imi placeau.

daniulian
Big Cheese
Opțiuni
"Face sens" 😀cu profilul de culoare.
Eu oricum eram convins ca se rezolva prin update, incercam doar sa aduc argumente suplimentare pentru cei care nu cred ca se rezolva și ca e buba de hardware.
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
Pe bune? "Încercai să aduci argumente suplimentare"? Care erau acelea, din topicul postat și din tot ce ai comentat nu reiese decât că nu ai nici o idee concretă ..și totuși te citez: "Eu sunt fotograf, am monitoare profesionale de foto pe birou..etc" . ești amuzant prin ce spui.. rămâi la fel..
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Poate postarea și comentariile te lămuresc:
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s24/culorile-ecranului-s24-ultra-uite-dovada-ca-se-...
Dacă nu, zi-mi și îți mai explic o data.
Dar dacă ai chef de mișto-uri te rog, abtine-te, ca nu are rost.
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
Nu am chef de mișto, dacă și precizai la ce postare faci referire nu îmi era cu supărare (nu toți urmăresc toate postările anterioare)
Numai bine, data viitoare te rog să pui și link când faci referire la ceva anume..sincer respectiva postare nici nu mi-a apărut în decursul zilei de azi. ..și apropo , n-am nimic cu tine dacă asta insinuezi, de mișto nici atât nu-mi arde.
Sp1tfire
Pioneer
Opțiuni
Culorile "spalacite" se vor rezolva. Zvonurile celui care a postat pe X s-au adeverit de cele mai multe ori. 1707371686107.jpg
Gabitzu2310
Troubleshooter
Opțiuni
Sunt curios dacă aceasta opțiune se aplica și seriei S23.
0 Aprecieri
tespio
Pioneer
Opțiuni

Din cate stiu este strict pentru S24.

0 Aprecieri
Sp1tfire
Pioneer
Opțiuni
Un videoclip care explica de ce culorile de pe Samsung S24U arata "altfel".

https://youtu.be/fS0OjQJ8MGE?si=TYVPg_zeexxvNvUT
0 Aprecieri