Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z zoom na filmach

(Temat utworzony: 03-02-2024 06:35 PM)
6264 Wyświetlenia
x-chris
Journeyman
Opcje
Podczas zmiany zoom np. z x3 na x5 obraz przeskakuje i jest efekt przesunięcia. Wygląda to bardzo słabo. W testowanym w elektro-markecie egzemplarzu nie było tego problemu. Co jest z tym aparatem ? Coraz bardziej mi się to nie podoba. 
211 Odpowiedzi
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Dokladnie! Jesli mozes opisz im ten problem z tymi dziwnymi przejsciami przy zblizaniu i zapytaj czy to software czy jednak wada fabryczna i telefon do wymiany... W tym artykuke jest napisane ze to wadliwe pierwsze modele...
0 Like
tmykrk
Voyager
Opcje
Pisałem o dziwnym wyglądzie zdjęć w innym wątku. Bardzo niepokoi mnie widok zdjęcia po powiększeniu go. Robię normalne zdjęcie a następnie już w galerii zwyczajnie powiększam (tylko dla widoku) na maks. Obraz robi się bardzo niewyraźny, obraz składa się jakby z drobnych punktów, jakby połączonych pikseli ale są sklejone, rozmyte.
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Opisz dokładnie po kolei co trzeba włączyć lub wyłączyć po wejściu w aplikację aparat żeby sprawdzić czy po przejściu na ustawienia o których mówisz faktycznie dana anomalia przy zmianie zbliżenia dalej występuje
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Nie widzę nigdzie takiej opcji kamera assistant i automatyczne przełączanie obiektywów
0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Napisałem co trzeba zrobić, a sprawdzić, który obiekty za jaki zoom w danej chwili odpowiada zasłaniać go palcem. Z włączoną funkcją w camera assistant jak wspomniałem zoom może robić nie tylko dedykowany obiektów zależnie od warunków oświetlania. Zrób prosty test będąc w dobrze oświetlonym pomieszczeniu. Ustaw zoom x3 i zasłoń tele, a później zmień otoczenie na ciemniejsze i też na x3 spróbuj zasłonić tele. Zobaczysz, że x3 robi np główny obiektyw, bo jest jaśniejszy itd. Dlatego zmieniając szybko obiektyw telefon może wariować z włączoną funkcją, gdyż najpierw musi zrobić pomiar światła żeby dobrać odpowiedni obiektyw i tu się może motać.
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
No dobrze ale gdzie się wyłącza lub włącza opcję automatycznej zmiany obiektywów bo ja tego nigdzie nie widzę
0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Na samym środku screena... przeczytaj sobie jej opis. 1706984029554.jpg
0 Like
elAiden
Navigator
Opcje
Jak dojść do tych ustawień? Nie widzę u siebie opcji Camera Asaistant a po wpisaniu takiej frazy w ustawieniach też nie wyskakuje.
Selixo
Big Cheese
Opcje
To zainstaluj ze sklepu samsunga i potestuj na włączonej i wyłączonej opcji.
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
No wlasnie o to mi chodzi, co to za ustawienia i gdzie je znalezc bo ja tego nigdzie nie widze
0 Like