Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z USB

(Temat utworzony: niedziela)
153 Wyświetlenia
r_damian
First Poster
Opcje
Witam wszystkich, w moim s24 mam problem z portem USB. Ładuje normalnie lecz jest problem z podłączeniem do komputera czy też android auto. Po podpięciu kabla na wyświetlaczu telefonu nic się nie pojawia. Jedynie zaczyna się ładować. A na komputerze słychać dźwięk podłączenie go urządzenia i nic więcej. Gdy w telefonie wchodze w ustawienia i w menu wyboru opcji wtedy nie mam możliwości zmiany. Menu jest wyszarzone. Próbowałem również przez opcje programisty jednak po zmianie domyślnej konfiguracji USB na Przesyłanie plików również nic się nie dzieje. Próbowałem jeszcze usunąć pamięć podręczna aplikacji "USB setting" ale u mnie nie ma takiej aplikacji. Próbowałem różnych kabli. Czyściłem port USB lecz to również nic nie dało. Miał ktoś taki problem? Jakieś rozwiązanie ? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam 

image

0 Like
16 Odpowiedzi
wikgum18
Navigator
Opcje
Witam nie masz przypadkiem włączonej automatycznej blokady ?
0 Like
Aerox2501
Student
Opcje
Niektóre przewody tylko ładują i nie mają funkcji przesyłu danych, miałem taki przypadek w innym telefonie. Spróbuj z innym kablem.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@r_damian  Witam

Normalnie po podłączeniu kablem do komputera powinien sie pojawic komunikat ten co na zrzucie i po wybraniu przesyłu plików będzie dostep do danych. Natomiast jak to się nie pojawia to może coś z kablami nie tak albo z portem usb w komputerze....

1000070443.jpg

_SERWISANT_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Dla podłączenie serii S do Android Auto proszę wybrać bardzo dobrej jakości( Czasami nawet na oryginalnych kablach nie będzie działać)
r_damian
First Poster
Opcje
Patrzylem i nie mam włączonej automatycznej blokady.
0 Like
r_damian
First Poster
Opcje
Próbowałem kilku kabli od Ori po kable baseus.
0 Like
r_damian
First Poster
Opcje
No właśnie u mnie tego brak. Szwagier też ma s24 podłączył się do tego samego kabla USB i u niego śmiga. Także problem jest z telefonem.
0 Like
r_damian
First Poster
Opcje
Do tej pory działało bez problemu. Mam w domu kable różnych marek oryginalne , baseus , aukey, orico ,Xiaomi, Lenovo . Na wszystkich efekt ten sam.
0 Like
_SERWISANT_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A jak wtyczka wchodzi w gniazdo? Z lekkim oporem i kliknięciem, czy dość luzno?