Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z baterią S24 poniżej 5 procent

(Temat utworzony: niedziela)
385 Wyświetlenia
kubaa5534
Navigator
Opcje

Witam wy tez macie w s24 problem z bateria poniżej 5 procent? Wszystko jest okej do momentu kiedy bateria nie spadnie poniżej 5 procent wtedy zaczyna spadać drastycznie szybko dosłownie nie jestem w stanie nawet zdążyć czasem do ładowarki bo jedne procent to około 4 sekundy robiłem wipe cache partition nie pomogło 

0 Like
17 Odpowiedzi
Zonniak
Maestro
Opcje
@kubaa5534 Cześć! Niestety ale chyba pozostaje reset do ustawień fabrycznych bez przywracania kopii zapasowej. Gdyby to trwało ok 6-7min do wylądowania do zera to by było jeszcze normalnie, ale to co opisujesz to raczej nie.
0 Like
kubaa5534
Navigator
Opcje
Kurde slabo teoche w ostateczności bede musial tak zrobić dziękuję za pomoc
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Na początek jesli chce Pan by bateria była sprawna, to nie dopuszczał do takiego poziomu.
kubaa5534
Navigator
Opcje
Zdarza mi sie to rzadko staram sie dbać o baterie i nie schodzić poniżej 15 procent ale jak juz sie zdarzy ze nie mogę akurat telefonu podłączyć to takie cos bardzo denerwuje
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Im bliżej konca procent baterii tym szybciej ona spada. Telefon by jej nie rozładować, poprostu się wyłącza.
kubaa5534
Navigator
Opcje
Ale 5 procent w dosłownie kilka naście sekund? To raczej nie jest normalne
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Na wskaźnik proszę nie patrzeć. Telefon zachowuje się prawidłowo. Problem byłby jeśli działo by się to przy 30% czy 15%
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
@kubaa5534 Witam. Jeśli bateria jest już częściowo zużyta może zdarzyć się tak że przy niskim poziomie naładowania (np. 5%) urządzenie rozładuje się bardzo szybko lub nagle się wyłączy. Dzieje się tak dlatego że zużyte ogniwa mają spadki napięcia i telefon musi się wyłączyć gdy napięcie spadnie poniżej bezpiecznego progu. W takiej sytuacji poziom naładowania również zazwyczaj liczony jest błędnie.
Aby zachować jak najwięcej pierwotnej żywotności baterii proponuje nie rozładowywać jej poniżej 20% ponieważ głębokie rozładowywanie (szczególnie do tak niskich poziomów oraz całkowite) powoduje jej szybszą degradacje.
Zonniak
Maestro
Opcje
@kubaa5534 w tej sytuacji proponuję jeszcze sprawdzić kondycję baterii [Ustawienia --> O telefonie --> Informacje o baterii --> Żywotność baterii.
0 Like