Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prędkość ładowania indukcyjnego.

(Temat utworzony: 28-12-2024 08:58 PM)
637 Wyświetlenia
TheMrFoka
Apprentice
Opcje
Dzień dobry,
Na święta dostałem ładowarkę indukcyjna ale niestety od xiaomi 20w. Po podpieciu jej pod 15W kostkę i położeniu na niej telefonu s24+ na ekranie wyświetla się że jest uruchomione szybkie ładowanie bezprzewodowe. Mam jednak dziwne wrażenie że ładowanie jest zbyt wolne. Zamieszczam screen z aplikacji. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć z jaka prędkością jest ładowanie na oryginalnej ładowarce Samsunga? Bo nie wiem czy jest sens ja wymieniać. Dzięki za odpowiedź 

image

image

8 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dzień Dobry, Seria S24 ładuje się mocą 15 W bezprzewodowo na oryginalnej ładowarce i kostce.
TheMrFoka
Apprentice
Opcje
Dzięki za odpowiedź ale dalej interesuje mnie jakiś screen z aplikacji tożsamy do tego który ja wrzuciłem. Bo mimo napisu że jest to szybkie bezprzewodowe ładowanie prędkość tego nie oddaje 🙄
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam jeżeli chce Pan uzyskać moc 15W na ładowarce indukcyjnej to musi Pan użyć mocniejszego zasilacza dlatego że ładowanie indukcyjne pobiera więcej prądu do ładowania.
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Przy wyższym poziomie baterii lub jej temperaturze telefon ładuje się słabszą mocą. Proszę sprawdzić np. Przy 20%
wahadlo
Pathfinder
Opcje
A masz włączone te opcje ?SmartSelect_20241229_103537_Device care_1000034310_1735464937.jpg
0 Like
TheMrFoka
Apprentice
Opcje
Tak, jest ta opcja uruchomiona
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@TheMrFoka 
Wszelkie testy rób przy poziomie naładowania około 15-20% - wtedy ładowanie jest najszybsze. Generalnie ze względu na sposób w jaki działają baterie, to ładują się one tym szybciej im niższy jest poziom naładowania i mocno zwalniają gdy poziom naładowania zbliża się do 100%. Ładowanie bezprzewodowe również dość mocno nagrzewa telefon (co dodatkowo spowalnia ładowanie) tak więc w przybliżeniu 5W przy 90%, które zaobserwowałeś wygląda zupełnie normalnie.

TheMrFoka
Apprentice
Opcje
Dzięki za odpowiedź. Niestety, nieważne czy jest to 15% baterii czy 80%.
Więc wydaje mi się że mimo wyświetlanego komunikatu że jest to szybkie ładowanie to do końca to tak nie działa.
Winna może być sama ładowarka Bo nie jest to samsungowa. Chyba czeka mnie wymiana na oryginał
0 Like