Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Port usb-c nie działa s24 ultra

(Temat utworzony: 17-07-2024 04:16 PM)
2805 Wyświetlenia
JARo0o
Pioneer
Opcje
Witam. Czy miał ktoś również problem z portem usb w swoim s24 ultra? Dziwnym trafem przestał działać z dnia na dzień od razu. Dobrze że ładowanie bezprzewodowe jest to ratuje się tymczasowo 😬 .... w takim przypadku smartfon oddać na gwarancję ale do sklepu w którym był zakupiony? Mianowicie Euro Rtv Agd? Czy bezpośrednio do samsunga? Pozdrawiam 
JARo0o
Pioneer
Opcje
😳 to już jakieś ***** chyba 🤦‍♂️ jeżeli u mnie powtórzy się problem to sprzedaje egzemplarz bo nie będę się niepotrzebnie denerwować 🫤
0 Like
Qudłaty
Apprentice
Opcje
Ale tu jest cenzura, gorsza niż za komuny hahaha
0 Like
JARo0o
Pioneer
Opcje
Taaaa .... miało być j a j a
A tu gwiazdki z cenzurą 🤦‍♂️
Góral77
First Poster
Opcje
Dzień dobry wszystkim .Po sporej ilości postów widać że nie jest to problem jednostkowy mam s24 ultra USB C nie zawsze wykrywa kabel ładowania mam obawy z oddaniem telefonu na gwarancji a związane są z jakością wykonanej naprawy raczej się go pozbędę jestem rozczarowany ponieważ to miał być sprzęt topowy a okazało się jak zwykle pamiętam czasy s8 podobne problemy jednakże w tańszym dużo s 20 fe który użytkowałem 3 lata wszystko było dobrze z wspomnianym usb reasumując zawiodłem się na samsungu kolejny raz
0 Like
rufuz76
First Poster
Opcje

Ja mam ten sam problem z s24. Po jednej naprawie i po dwoch miesiacach znow to samo. Mam juz dosc samsunga, ktorego jakosc z kazdym kolejnym modelem sie pogarsza. 

0 Like
Vrpona
First Poster
Opcje
Niestety ja też borykam się z tym problemem... Również problem dotyczy gniazda USB-C, nie zawsze widzi kabel, wymieniałem już 3 kable, i co chwile albo nie widzi szybkiego ładowania, albo nie ładuje wcale.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Vrpona Dzieje się tak też na różnych adapterach? Być może masz uszkodzony port ładowania w telefonie - trzeba byłoby to sprawdzic w serwisie:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
Vrpona
First Poster
Opcje
Korzystam tylko z dedykowanych kabli oryginalnych firmy samsung. Szybkie ładowanie działa w zależności od tego jak ustawi się przewód. Raz działa, 10 razy nie. Troszke się zawiodłem, bo to mój kolejny telefon z serii S, z którym mam problem.
0 Like
Members_HcRX7Fq
First Poster
Opcje

A co powiecie na taki temat :face-with-tears-of-joy: 

Wczoraj zakupiłem nowego s24 Ultra włożyłem sim zrobiły się wszystkie aktualizacje i telefon leżał nie robiąc żadnych operacji miał 38% baterii poszedłem spać wstałem rano do pracy a telefon wyłączony mówię ok może się rozładował co i tak jest dziwne przy nowiutkim telefonie że nie wytrzymał 6h na 38% nic nie robiąc ale co lepsze nie reaguje na żadne ładowanie 5 różnych ładowarek i 6 różnych kabli :face-with-tears-of-joy: patola chyba go oddam póki jeszcze mam te 14dni na odstąpienie od umowy :face-with-tears-of-joy:

0 Like