Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płynność Aparatu

(Temat utworzony: 01-02-2024 02:11 PM)
658 Wyświetlenia
FreeStylePL
Journeyman
Opcje
Cześć! 

S24+ 12/512

Czy w waszych Smartfonach też macie taką sytuację - Gdy próbuje zrobić zdjęcie przednim aparatem, w pomieszczeniu gdzie jest duzo śwaitła to obraz(Podgląd) porusza się płynnie, ale gdy przejdę do pomieszczenia, gdzie światła jest odrobinę mniej - to podgląd nie jest już płynny. 

Próbowałem różnych ustawień, również hard reset😕 

Pozdrawiam 
4 Odpowiedzi
DKanee
First Poster
Opcje
W każdym telefonie od 15 lat tak się dzieje przy małej ilości światła w trybie zdjęciowym, żeby zdjęcie końcowe było jaśniejsze. To jest pana/pani pierwszy telefon w życiu?
FreeStylePL
Journeyman
Opcje
S21 Ultra nie posiadał takiej "funkcjonalności". Więc to czy tak ma być - polemizowałbym.
I nie, to nie jest mój pierwszy telefon w życiu.
Po za tym, dlaczego tylko przedni aparat miałby tak robić? Tylny działa poprawnie, jak powinien
0 Like
Kleszka85
Navigator
Opcje
Mam podobnie. Pewnie przedni aparat ma takie ograniczenia w zbieraniu światła i przetwarzaniu podglądu. Tylne mają dodatkowe opcje przy zwiększaniu optymalizacji klatkarzu w trudnych warunkach oświetleniowych i włączyłem opcję też przy 60 fps. Przedni takich ustawień nie ma i chyba ten typ tak ma. Nie uważam by to w czymś przeszkadzało, bo podgląd nie klatkuje z prędkością 5fps/s😉
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Przedni obiektyw ma niesamowicie małą soczewkę (widać, że samsung starą się zrobić jak najmniejsza dziurkę w ekranie) a to powoduje, że obiektyw jest bardzo ciemny, i jak jest mniej światła to zaczyna się problem. Zresztą mam wrażenie, że w serii S przedni obiektyw jest strasznie zaniedbywalny od dawna.
0 Like