Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Migotanie ekranu zewnetrznego przy DEX. S24Ultra

(Temat utworzony: 15-08-2024 03:50 PM)
376 Wyświetlenia
Smasungowiec
Apprentice
Opcje
Cześć, mam problem z S24Ultra, otoz przy podpieciu telefonu przez adapter HDMI>USB-c ekran na zewnetrznym ekranie ciągle miga na czarno w odstępach ok 10-20 sekund aż do calkowitego rozlaczenia adaptera z ekranem.

Probowalem resetowac telefon, usuwac pamiec podreczna w DEX ale nic nie pomoglo.

Ten sam adapter bez problemu działa z ZFold2 lub innym urządzeniami jak Steam Deck czy nawet Tab S8+.

Adapter wspiera PowerDelivery i nawet z podpietym zasilaczem do samego adaptera tez niewiele sie zmienia.

Ktos miał podobny problem i go rozwiazal?
Nic innego nie zauwazylem z urzadzeniem by cos nie działało. Nie zrywa ładowania, nie przegrzewa sie tez podczas ładowania czy to indukcyjnego czy po oryginalnym kablu USB-c.

Edit:
Dodatkowo zauwazylem ze nawet bez trybu DEX sam Screen Mirroring również migocze w podobnych odstępach czasu. Co ciekawe gdy jakims cudem uda mi sie odpalic Youtube to od razu ekran robi sie czarny na ok 1 sekundę i dźwięk raz wydobywa sie z telewizora a raz z telefonu. Gdy mignie ekran automatycznie Youtube się pauzuje.
0 Like
7 Odpowiedzi
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
możliwe że potrzebujesz przewodu 4K 60Hz HDMI, jak masz i tak się dzieje jest duża możliwość że samsung softem ograniczył do swoich produktów jak to już miało miejsce, raczej wykluczas awarie USBc ?
0 Like
Smasungowiec
Apprentice
Opcje
Przelecialem przez 5 roznych kabli usb-c roznych producentow, kazdy z nich na dwoch roznych ladowarkach 15 i 65w laduje telefon bez przerywania pradu w QC i bez niego. Przesyl do PC działa znakomicie i nie zrywa polaczenia. Co ciekawe, zainstalowalem GoodLock i MultiStar a w nim wsparcie dla innych rozdzielczosci. Efekt jest taki ze rozłącza bardzo sporadycznie i nie w rownych interwałach jak wczesniej. Teraz byłem w stanie przegrzebac same ustawienia z poziomu DEX'a ktorego rozlaczylo po ok 10 minutach a pozniej po ok 20. Dalo sie to zrobić dopiero po wylaczeniu adaptacyjnej jasnosci ale w telefonie. Dodatkowo musiałem odpiac swoja klawiature z touchpadem ktora mam po BT. Musze jeszcze dorwac innego huba bo niby ten ktorego aktualnie używam ma wsparcie do 4K 30hz PD. Sam TV ma rozdzielczosc FHD a w dex ustawilem 1600x800. Zmieniłem kabel HDMI z 2.0 na 2.1 I problem nadal wystepuje ale srednio raz na 5-10minut.

Co ciekawe, mimo iz w TV mam wylaczona automatyczna jasność to TV i tak sam podkreca ta wartosc aż w koncu sie rozlaczy. Sprobuje jescze na zwyklym monitorze.
0 Like
Smasungowiec
Apprentice
Opcje
Ok, maly update.

Otoz zmienilem TV na 24' monitor od IIyama. Odlaczylem z GoodLock funkcje MultiStar i po restarcie DEX'a jak narazie dziala bez zarzutu bez podpietego PD ale juz z pelna klawiatura i myszka. :V Chyba cos mocno softowo w S24U dex nie dziala.

+ co jakis czas musze puknac ekran w telefonie by nie wygaszalo ekranu monitora zwlaszcza jak pisze... dramat.

#Edit
Zmienilem huba na mocniejszego + podalem mu skromne 25W PD. Jak narazie dziala, nie mam jak przetestowac rozdzielczosci wiekszej jak FHD ale zaktualizuje wątek jak sie cos zmieni.
Kapitan_Bomba
Journeyman
Opcje
Ciekawy przypadek, coś jest nie tak. Mój przypadek:

Kupiłem z 2 tygodnie temu S24 Ultra. Przesiadłem się z Folda 3. Na Foldzie Dex działał normalnie przez USB typ C wpinany do monitora jak i przez stację Dex (pierwszy model od S8). Przyszedł S24 Ultra, działał przy obu rozwiązaniach normalnie. Przyszła aktualizacja do One UI 6.1.1 i teraz wpinam się do stacji i... mam czarny ekran. Dex na telefonie włączył się. Sprawdzałem na ładowarce Samsunga 25W jak i zinnego telefonu 67W, bez zmian. Wpinam się poprzez USB typ C - działa normalnie wraz z rozdzielczością monitora 21:9. Przeczytałem Twój wątek, wywaliłem MultiStar i na stacji Dex max zielony ekran, wygląda jakby uszkodził się przewód/złącze HDMI. No dobra, biorę S21 FE mojej dziewczyny i u niej działa normalnie na stacji. Wpinam się S24U w USB i działa ale już nie obsługuje rozdzielczości monitora 21:9. Obstawiam, że w moim przypadku coś się zmieniło za sprawą update, ale może to większy problem biorąc pod uwagę Twój przypadek. Coś co jeszcze sprawdzę to wywalę GoodLuck i wszystkie aplikacje. Może to coś zmieni, dam nać.
0 Like
Kapitan_Bomba
Journeyman
Opcje
Mały update, zmieniłem rozdzielczość ekranu telefonu zanim podpiąłem się do Dexa i odkorkował się. Jeden, że MultiStar zrobił jakiś niespotykany wcześniej problem, a dwa że chyba rozdzielczość ekranu ma wpływ na Dexa
0 Like
Kapitan_Bomba
Journeyman
Opcje
Niestety u mnie również ekran zaczął migać, ale również ilość wyświetlanych kolorów spadła. Ewidentnie błąd oprogramowania.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Kapitan_Bomba Przeczyść sobie po aktualizacji partycję Cache:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Nie zapomnij też sprawdzić aktualizacji orpogramowanie w sklepie PLAY i Galaxy Store. Przeczyść też dane samego Dexa:

Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK > DEX (znajdź na liście) > Pamięć > Wyczyść Dane.