Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Jakie waty ładowarki do S24 Ultra?

(Temat utworzony: 24-09-2024 09:30 AM)
10575 Wyświetlenia
MajesticBanana
Apprentice
Opcje
Witam, zakupiłem wczoraj mojego ultrasa i pytanie jaka ładowarka by była do niego najlepsza. Poprzedni telefon azjata miał 100w ale idzie ona z telefonem pod młotek, więc muszę się zaopatrzeć w nowa. Jedni piszą, że ultras jedynie przyjmie 45w, inni, że 65w też bierze. W końcu jak to jest? Bo szczerze mówiąc podłączyłem wczoraj dla tesu pod tą 100w i zaraz podłączyłem stara ładowarkę od galaxy s9+ i różnycy w czasie widnialego na ekranie nie było? 2h i 37m. 

Rozumiem, że ultras to nie azjaty i nie będzie 100% w 15 min, ale jednak chciałbym mieć pod ręką jak najszybszy czas ladowania(mój tryb użytkowania czasem wymaga szybkiego podładowania baterii do 80% i ruszanie dalej w droge).

Pozdrawiam Grzegorz
0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, telefon maksymalnie obsłuży 45W. Jeśli chcemy uzyskać najszybsze ładowanie to zalecam użyć ładowarki Samsung EP-T4511.
https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/45w-power-adapter-black-ep-t4511xbegeu/

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Alternatywnie możesz zakupić starszą ładowarkę EP-TA845 lub EP-T4510. Wszystkie mają moc 45W i będą ładować telefon w takim samym czasie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, telefon maksymalnie obsłuży 45W. Jeśli chcemy uzyskać najszybsze ładowanie to zalecam użyć ładowarki Samsung EP-T4511.
https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/45w-power-adapter-black-ep-t4511xbegeu/
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Alternatywnie możesz zakupić starszą ładowarkę EP-TA845 lub EP-T4510. Wszystkie mają moc 45W i będą ładować telefon w takim samym czasie.

MajesticBanana
Apprentice
Opcje
Dzięki, a może wiesz czemu stara 15w ładowarka ladowała tyle samo co azjata?
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Widocznie ładowarka nie była kompatybilna w przypadku standardów superszybkiego ładowania. Ładowarki Samsung wspierają standardy PPS oraz PD. Nie wszystkie ładowarki obsługują te standardy.

MajesticBanana
Apprentice
Opcje
A z czystej ciekawości, ta 45w ma wyjściowe 3A, to nie za mało? Wszystkie kostki jakie mam mają 5A.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najstarsza ładowarka EP-TA845 w jednym z trybów korzystała z 5A. Nowsze modele mają 3A i to wystarcza w zupełności.

PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Ja używam Anker 67W, ładuje S24U i zegarek jednocześnie bez spadku mocy ładowania, co w ładowarkach Samsunga niestety występuje, nawet w tej Trio 65W, po podłączeniu zegarka i telefonu jednocześnie, telefon ładował się 25W a nie 45W.
0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Pisałem o tym parę razy... telefon niby przymie 45w ale nie ma co przepłacać za ładowarkę taką i kabel bo przy ładowarce 25w różnica w czasie ładowania to ledwo parę minut... testowałem na 3 różnych ładowarkach samsunga i kablach samsungowych. Mam s23 u może z s24u jest inaczej ale raczej wątpię :smiling-face:
0 Like