Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Intrebare informativa placa de baza

(Subiect creat la: 04-11-2024 07:50 AM)
543 Vizualizări
alexandrugeorge
Pathfinder
Opțiuni
Buna dimineata comunitate,

Am o intrebare pur informativa,

Exista posibilitatea ca la un telefon samsung, oricare ar fi s21,s22,23,24 sa se strice placa de baza fara vreun motiv intemeiat cum ar fi sa intre apa serios in telefon sa sa fie lovit telefonul tare? Intreb fiindca la placa de baza nu am gasit pe nicaeri piesa de schimb si sa imi iau o masura de precautie 😁.

Multumesc frumos ✌️
10 Răspunsuri
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salut,
Singura măsură pe care o poți lua, este să-l duci într-un service autorizat Samsung. Ce sa faci cu piesa de schimb? Dacă îl duci într-un service autorizat Samsung, sigur se va rezolva.
lucianmc2001
Troubleshooter
Opțiuni
Și care ar fi componenta electronică defectă pe placa de bază? Cum ai ajuns la această concluzie, cum ai constatat?
ixulescu
Hotshot
Opțiuni
Salut,

Extrem de rar se intampla sa cedeze placa de baza daca nu se intampla cele mentionate de tine....socuri mecanice, lichide si etc, dar se poate ca unele dispozitive sa aiba hibe de fabricatie si sa cedeze ceva de pe placa dar asta se intampla in timpul garantiei in mare parte .
lucianmc2001
Troubleshooter
Opțiuni
Oricare din cele două motive invocate de tine sunt foarte bine întemeiate și se numesc """neglijență" "" sau utilizare necorespunzătoare !!!!
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Salut. Din cate inteleg nu ai in acest moment o problema cu telefonul, dar vrei sa stii ce poti face in cazul in care s-ar defecta placa de baza.

In primul rand orice componenta electronica se poate defecta din cauza multor factori (nu foar apa sau soc mecanic). Placa de baza o schimbi intr-un service autorizat. In orice alta parte gasesti cel mult una contrafacuta sau una luata dintr-un alt telefon iar in acest caz poti avea probleme chiar daca este originala (Knox declansat, IMEI blocat in anumite retele, FRP activ ....)

Bucura-te de telefon si lasa "drobul de sare" pentru cand (si daca) va fi cazul 🙂

alexandrugeorge
Pathfinder
Opțiuni
Va intreb ca am avut un telefon samsung mai acum 3 ani de zile nu mai stiu exact modelul era unul din clasa mid range si cand am fost la service mi-a spus ca trebuie schimbata placa de baza contra cost el fiind in garantie. Nu avea urme de lichide s.a.m.d . Asta la service autorizat de pe iuliu maniu. Si voiam sa intreb care ar fi posibile cauze sa se strice o placa de baza , daca se poate din senin, fara apa etc
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Raspuns scurt: da se poate.

Cauze pot fi multe: defect de fabricatie, soc electric, incalzire excesiva, temperaturi scazute, umiditate crescuta (fara contact cu apa), ....

alexandrugeorge
Pathfinder
Opțiuni
Si nu acopera garantia lucrul acesta ?
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Depinde de cauza. Daca este in perioada de garantie si cauza nu este utilizarea improprie a telefonului atunci defectiunea este acoperita. Nu stiu exact ce verifica in service, dar telefonul inregistreaza o multime de parametri care pot fi verificati, mai ales cei inainte sa apara defectiunea, dar si valori maxime aparute in toata perioada de utilizare a telefonului.

Insa cum si in service-uri sunt oameni, nu toti sunt la fel, iar daca esti convins ca nu e vina ta atunci se pot face cateva reclamatii si de cele mai multe ori (daca este asa) ai castig de cauza.

RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Depinde de motiv. Asa povestit de tine nu are relevanta. Tu poti spune orice iar pe fisa de service sa fie trecut motivul real pt care s-a schimbat. Daca ai o poza cu procesul verbal de constatare sau fisa service putem vedea ce au trecut acolo.

Apa poate intra in telefon deoarece multi confunda protectia IP68 (sau care e ea) cu impermeabilitate totala si in orice conditii...ei bine, nu este în orice conditii. La max 1.5 m adancime si max 30 min...apa plata (ca sa zic asa)...nu de mare cu saruri, nu de piscina cu clor si altele, nu cu jet de apa de la chiuveta sau dus care are presiune, etc. Sunt 10000 de situatii pt care protectia respectiva sa cedeze, inclusiv reparatii in service neautorizat (care lipesc telefonul in puncte nu pe tot conturul cu tot felul de prostii numai adeziv original nu) .

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare