Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ikona z 5G - prawda czy nie?

(Temat utworzony: 18-01-2025 12:30 PM)
323 Wyświetlenia
Ign1
First Poster
Opcje

Hej, ostatnio na stronie samsunga gdzie są ikony sieci komórkowej na serii Galaxy, spotkałem się z dwoma ikonami sieci 5G. Pytanie jest takie: Jeśli pojawia mi się ikona "Połączenie z siecią LTE - wykryta sieć LTE obejmuje sieć 5G" to czy to oznacza, że się łącze z LTE 2100 MHz, gdyż 5G w sieci nju (Orange) też pracuje na częstotliwości 2100 MHz, i czy też to oznacza, że mój telefon łączy się z pasmem LTE które jest o wyższej częstotliwości niż współdzielone pasmo z 5G - tzn. łączy się z LTE 2600 MHz (B7).

Jestem w sieci nju mobile i często taka ikona mi się wyświetla. Pytam się dlatego, gdyż nie wiem czy moja teoria jest prawdziwa. Czasami też pojawia się zwykłe "Połączenie z siecią 5G".

Zrzut ekranu 2025-01-18 o 12.23.42.png

0 Like
4 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Orange ikonę 5G ma wspólną. Te ikony że zdjęcia wykorzystują pozostałe sieci. Proszę pamiętać że ikony czytamy na białym tle, jeśli ustawimy tryb ciemny ikony czytamy odwrotnie.
Ign1
First Poster
Opcje

To dziwne, jednak czy moja teoria się zgadza - że jeśli mam ikonę "Połączenie z siecią LTE - wykryta sieć LTE obejmuje sieć 5G" - to czy to faktycznie znaczy, że mój telefon się łączy z LTE 2100 MHz bo jest 5G 2100 MHz - już pomińmy fakt, że jestem w nju

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Z tego co wiem to Orange ikonę 5G ma bez obramówki, więc jest ona jako wspólną która informuje ze jesteśmy zawsze w sieci 5G w przypadku innego operatora jak u mnie w Play kiedy ukaże mi się ikona pierwsza z lewej jestem wtedy w sieci 5G, jesli ukaże mi sie ikona po prawej, jestem w sieci LTE z dostępem do 5G. Operatorzy zaczęli juz uruchamiać pasmo C które umożliwia korzystanie z prawdziwego 5G
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
U mnie w Orange flex z transferem ponad 1000 mb s na pewno jest 5G
0 Like