Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gemini

(Temat utworzony: 18-04-2025 01:13 PM)
288 Wyświetlenia
NajmilszyPan
Explorer
Opcje
Zauważyłem, że Gemini nie współpracuje już z aplikacjami Samsunga tak jak w wersji beta One UI 7. Teraz, gdy proszę go o zapisanie notatki w Notatniku Samsunga, mówi, że nie może tego zrobić i zapisuje w Google Keep (w aplikacjach Google). Podobnie jest z kalendarzem. Działało to normalnie, sprawnie i pomocnie w wersji beta, a po zainstalowaniu stabilnej wersji już nie działa. Ktoś potrafi to wyjaśnić?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
NajmilszyPan
Explorer
Opcje
Rozwiązane. Aktualizacja z wczoraj załatwiła sprawę. Dzięki każdemu kto starał się pomóc.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 Odpowiedzi
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
NajmilszyPan
Explorer
Opcje
Próbowałem wszystkiego i dalej jest problem.
0 Like
Amazigh
Black Belt 
Opcje
Bo Samsung nie potrafi się zdecydować, na którym koniu jechać. Pracuje nad swoimi apkami i własną AI, a jednocześnie promuje apki i AI Googla... Psycholodzy mówią na to: rozdwojenie jaźni.
NajmilszyPan
Explorer
Opcje
Może tak być
0 Like
arrrken
Voyager
Opcje
Coś w tym jest. Podobnie z aplikacjami do wiadomości😂
Amazigh
Black Belt 
Opcje
Wiadomości, Kalendarz, klawiatura, przeglądarka, Wallet, Pass, Asystent, Kopie zapasowe..., lista dublowanych aplikacji jest długa...
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Na S24U wersja UI7 stabilna działa. Przynajmniej zapisywanie notatek. Nie używam tego jeszcze na co dzień ale to akurat sprawdziłem na okoliczność tego posta. Notatniki można zmieniać komendami głosowymi w Gemini i zapisywać w nich dyktowane notatki. Jest to zmiana notatnika domyślnego tak, że po zmianie można się już posługiwać komendą 'zapisz notatkę' i Gemini zapisuje w domyślnym notatniku. Co prawda wpis autora dotyczy S24 a ja piszę o Ultra ale akurat ta funkcja powinna działać na obydwu. Jeszcze na koniec uwaga dotycząca zmiany domyślnego notatnika. Jeżeli Gemini jest włączone z ustawionym notatnikiem domyślnym to aby go zmienić trzeba zamknąć aplikację Gemini. Następnie należy włączyć Gemini ponownie i komendami np. 'pisz w Samsung Notes' lub 'pisz w Google Keep' ustawić notatnik domyślny. Być może można to zrobić inaczej ale tak jak wspominałem nie używam tej funkcji na co dzień więc na razie nie znam innych sposobów.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@NajmilszyPan Sprawdź w ustawieniach aplikacji Gemini czy masz włączoną aktywność (włącz jeżeli jest wyłączona) i wyłącz Google Workspace - również w ustawieniach Gemini.

0 Like
kpio50129
Helping Hand
Opcje
Właśnie przez te niedopracowania oraz opóźnione aktualizacje jeszcze trochę tu posiedzę i raczej nigdy nie wrócę do Samsunga...
0 Like