Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Galaxy S24 Ultra - retur produs din magazin

(Subiect creat la: 06-02-2024 02:02 PM)
353 Vizualizări
andi1994
Journeyman
Opțiuni

Salutare, 

Am achiziționat un s24 ultra din magazinul samsung store mega Mall. După câteva zile de utilizare mi-am dat seama ca nu îmi place și am vrut sa ii fac retur. Ce sa vedeți? Nu se accepta returul pe motiv ca ii luat din magazin. Pe bune? Se încalcă dreptul la retragere de către Samsung. A mai fost cineva în situația mea? Ce ați făcut?
24 Răspunsuri
Sp1tfire
Pioneer
Opțiuni
Nu poti returna un produs cumparat din magazin pe motiv ca nu-ti place. Asta se aplica strict la cumparaturile efectuate online.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Din câte știu, dreptul de retur pe motiv că "nu e ceea ce vreau" se aplică doar magazinelor online unde nu ai posibilitatea să vezi/ testezi produsul înainte de cumpărare.

andi1994
Journeyman
Opțiuni
Indiferent de motiv ar trebui sa se aplice legea celor 14 zile. Dar asta este. Pe viitor nu mai achiziționez din magazin.
0 Aprecieri
daniulian
Big Cheese
Opțiuni

"Legea celor 14 zile" este valabila doar pentru achizitiile online, atunci cand nu vezi produsul pe care dai bani si pui mana pe produs ulterior, dupa ce ti-l aduce curierul.

Atunci cand cumperi produsul dintr-un magazin fizic nu se aplica "legea celor 14 zile", pentru ca ai posibilitatea sa probezi telefonul inainte sa dai banii pe el.

0 Aprecieri
ȘIȘIN
Hotshot
Opțiuni
Salut. Telefonul ti-a fost probat în magazin? Sau a fost sigilat și gata l-ai cumpărat?
0 Aprecieri
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Eu l-am luat online. Nu are importanta în magazin dacă îl verifici sau nu, e alegerea ta, iti asumi ce faci.
Legea e pentru online, pentru ca pe online nu ai opțiunea sa vezi/probezi ce cumperi.
0 Aprecieri
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Salutare @andi1994 ,

Doar în cazul cumpărăturilor online consumatorii au dreptul să returneze produsele achiziționate, în termen de 10 zile lucrătoare, fără să invoce vreun motiv și fără penalități. Acest drept este prevăzut prin Ordonanța nr. 130 din 2000 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă.

În cazul bunurilor cumpărate din magazinele fizice, nu există un drept legal care să permită consumatorilor să returneze produsele fără motiv. 

Dreptul de retur este prevăzut de lege doar în cazul în care produsul cumpărat este defect(lipsă de conformitate). Dacă produsul achiziționat din magazin nu este corespunzător, comerciantul este obligat prin lege să-l repare, să-l înlocuiască sau să restituie banii consumatorului (Legea nr. 449 din 2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora). 

Prin urmare, returul poate să aibă loc doar dacă reparația și înlocuirea produsului nu este posibilă, în funcție de alegerea comerciantului.

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Din păcate ceea ce vrei tu nu se poate.
Dacă era luat din online și nu aveai de unde sa ști cum arata era alta treaba, dar în cazul tau ti-l accepta doar dacă ai un defect la el. Gen dacă l-ai luat de la ei cu acel update și nu dacă l-ai provocat tu.
0 Aprecieri
andi1994
Journeyman
Opțiuni
Are aceasi problema cu display-ul pe care o au majoritatea. Service samsung nu recunoaște si zice ca produsul este conform. Samsung= o mizerie ca altfel nu le pot spune. Teapa pe fata
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Fara suparare , nu ai verificat telefonul in magazin cand l-ai cumparat ?
Ce problema la display ? E vorba de vivid/natural ?
Ti-a explicat @EmilianN exact ce zice legea...
0 Aprecieri
David889
Hotshot
Opțiuni
Eu nu m am lovit niciodata de problema asta. Mereu am putut sa fac retur indiferent de unde am luat.
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Pt ca au fost de treaba si ti-au acceptat returul. Sunt magazine care accepta, sunt unele care nu accepta. Tine de politica fiecaruia dar nu este o obligatie legala

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Dreptul de retur se aplica doar la cumparaturi online. Daca nu cunosti legea nu face afirmații...este "indiferent de motiv" dar numai la cumparaturi online nu oriunde

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
0 Aprecieri
iulikdev
Explorer
Opțiuni

Il pui la vanzare, sunt altii care asteapta tzepele... asa mizerii cum sunt... 🤣🤣

0 Aprecieri
Sergentu
Pathfinder
Opțiuni
Salut! Am dat un search pe google pentru ca nu eram sigur, dar asa cum ai mai primit raspuns mai sus, legea returului se aplica doar in cazul cumparaturilor la distanta. Sunt insa si magazine care accepta returul, dar din pacate se pare ca acel magazin nu accepta si legal nu ai ce face.
andi1994
Journeyman
Opțiuni
Asta e. Mulțumesc frumos. Tura viitoare casc ochii când dau 7000 pe un telefon
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Eu zic sa il pastrezi, este un telefon excelent si vor veni update-uri care vor remedia din probleme. Te obisnuiesti cu culorile si daca nu vor fi schimbate

0 Aprecieri
andi1994
Journeyman
Opțiuni
Da, clar ca îl voi păstra. Telefonul îmi place mai ales ca vin după 4 ani de Apple. E frustrant sa dai atâția bani pe un telefon și sa aibă probleme cu display-ul...
asdalex
Helping Hand
Opțiuni
Poți merge în service samsung și cu avizul acela Poți face reclamație pe site la call center nu la esd rom și aștepți răspuns cei de la esd rom sun o gluma asa am pățit și eu cu tv cu picior rupt la servis
0 Aprecieri
Tudy90
Voyager
Opțiuni
La următorul update remediază și camera și modul vivid!
0 Aprecieri