Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Culorile ecranului S24 Ultra, uite dovada ca se vor rezolva

(Subiect creat la: 04-02-2024 02:56 AM)
997 Vizualizări
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Vad ca se tot precipita colegii cu S24U din cauza culorilor în modul Vivid.
Și pe al meu S24U modul Vivid aduce o modificare minora la nivelul culorilor fata de modul Natural, deci o ușoară dezamăgire pana se rezolva problema prin update am și eu, dar asa cum am explicat in comentariile unei postari de zilele trecute, problema este software, nu hardware.
Am văzut și petiții, am văzut și "experți" care garantează ei ca e de la filtrul anti-reflexiv și ca S24U vor rămâne asa la culori, și am zis ca e nevoie de o demonstrație simpla care sa liniștească posesorii de S24U.

Iata ce puteți face singuri pe telefonul vostru:
Deschideți orice fotografie din galerie, apasati pe butonul de editare și măriți saturația cu cât doriți. Veti vedea ca ecranul este capabil sa afișeze nenumărate nuanțe mai saturate decât cele inițiale. Nu oprește nimic acele culori sa fie mai saturate decât optimizarea software pe care Samsung sigur o va face printr-un update. 

Va las mai jos o fotografie de-a mea făcută cu S22U la care voi creste saturația treptat ca să aveți un exemplu:

image

image

image

Asa ca, dragi posesori de S24U, daca vedeți diferența de culoare dintre cele 3 variante, ecranul nu are nimic, e un bug software și cu siguranță va fi rezolvat. Când va fi rezolvat? Asta fie doar Samsung.
8 Răspunsuri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Problema nu era asta ci faptul ca Samsung a declarat ca nu este bug ci intentionat si a vrut sa faca asa culorile pentru a fi mai realiste. Nu este vorba ca nu se poate rezolva ci posibil sa nu se doreasca sa se rezolve. Sunt de acord ca este neplacut pentru cei care doresc culori mai vii dar singurul lucru care se poate face este sa se raporteze ca problema sau sa se scrie despre asta in speranta ca Samsung isi va reconsidera decizia.

Personal nu inteleg schimbarea, modul "natural" ofera realism si puteau sa lase in continuare "vivid" pt cei care vor sa aiba iarba florescenta daca asta ii face fericiti.

Un alt aspect este si efectul stratului Gorila Glass, tu spui ca nu are nicio treaba dar schimbarile in reflexie nu apar in printscreen si nu le poti evidentia decat facand poza la ecran cu alt aparat (foto) si avand unul langa altul S24U cu un alt telefon.

Cu toate acestea, ecranul arata impecabil si culorile nu sunt afectate in asa masura cum se crede, este mai mult perceptia si sincer rezultatul este superior pe S24U comparativ cu alte modele atunci cand esti in soare (lumina) puternica.

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Samsung poate sa păstreze modul Natural cu tonuri de culoare foarte corecte, și va asigur ca acolo culorile arata fix ca pe un monitor profesional de foto, calibrat corespunzător. Dar pe modul Vivid trebuie doar sa dea 5-10% în plus la saturație și totul revine la "normal" ca să nu fie supărată lumea. Și asta sigur o sa facă printr-un upgrade.
Eu am vrut doar sa va arat ca ecranul nu are nicio limita la culori.
Sticla noua nu opreste saturatia culorilor, indiferent de ce filtre are pe ea. Filtre similare antireflex sunt și pe lentilele obiectivelor foto profesionale. În principal au rolul e a bloca frecventele de ultraviolet și alte frecvente inutile pentru ochiul uman.
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Am mai testat ceva acum ca să ma asigur ca nu e problema hardware ci software:

1. Am luat printscreen din setări de la modul Natural și de la modul Vivid și le-am deschis în Photopshop pe monitorul profesional de foto. Diferența de saturație la culori e la fel de insesizabila ca și pe S24U al meu.

2. Apoi am luat printscreen de pe telefonul soției, un S20FE, și de la Vivid, și de la Natural și le-am deschis și pe astea pe același monitor și deferenta este vizibila intre cele doua moduri.

Suplimentar, am luat printsreenurile de le S20FE și le-am deschis pe S24U și se vede diferența de saturație.

Deci, încă o data va zic: este problema de optimizare software și cu siguranță se va rezolva prin update.
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Am filmat cu telefonul ecranul monitorului unde se pot vedea la inceput printscreenurile din S24U, după care printscreenurile din S20FE. Se poate vedea diferența dintre ele:
https://www.dropbox.com/scl/fi/u12i4qmnwllk966xw487x/20240204_144757.mp4?rlkey=8frppbp3zgjmn92hld2ii...
Sp1tfire
Pioneer
Opțiuni
Vine si rezolvarea1707371732264.jpg
daniulian
Big Cheese
Opțiuni

Si nu o face oricum, o face in stil mare :)))
Ii lasa pe fiecare sa-si satureze culorile dupa bunul plac :smiling-face:

0 Aprecieri
Ku990
First Poster
Opțiuni

În final am reușit și eu achiziționarea unui samsung galaxy s23.

După toate update și configurabile aferente unui tlf nou, constat ca nu am acel ecran viu colorat ca la galaxy s9 meu anterior.

Din ce am citit aici ar fii problema din update. Stie cineva dacă exista rezolvare sau dacă s-a rezolvat și problema e doar la mine ?

0 Aprecieri
daniulian
Big Cheese
Opțiuni
Nu știu cum e pe s23 fata de s24u, dar am și eu un s8 și este exagerata saturația la el 😁🫣
0 Aprecieri