Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Calibrare

(Subiect creat la: 10-08-2024 10:39 AM)
428 Vizualizări
Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Bună ziua. Am o problema pe Google Maps, în sensul că la navigarea în modul PIETON nu mă arată corespunzător pe drum, sunt afișat cumva aiurea, tangențial cu drumul. Am înțeles că este o problemă cu calibrarea busolei. Cum se procedează corect pentru calibrarea acesteia. Trebuie sa instalez o aplicație de busolă, sau cum? Mulțumesc.
11 Răspunsuri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Salut, deschizi Maps si dai un tap scurt pe exact punctul care reprezinta locatia ta si va aparea un meniu unde vei gasi "Calibrate"...dai pe el si urmezi instructiunile.

Nu ai nevoie de busola. 1723276194835.jpg

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
3Merlin
Legend
Opțiuni

Adaug, la cele spuse de @RapierXDA, că trebuie să fii într-o zonă cu vizibilitate pentru cel puțin trei din cei douăzeci și patru de sateliți care alcătuiesc sistemul de poziționare globală (G.P.S.), proprietate a guvernului S.U.A.
Mai simplu spus: dacă ești în centrul NewYork-ului, printre zgârie-nori (posibil să nu fii văzut decât de doi-trei sateliți), vei avea o eroare mai mare decât la Poplaca, pe islazul comunal, adică într-o zonă unde poți fi văzut de aproape o duzină (adică doisprezece) din sateliții anterior menționați.

Toate aplicațiile de hartă electronică (GMaps este cea mai folosită) sau navigare (Waze este cea mai populară, mai ales de când compania producătoare a fost cumpărată de Google Inc.) se bazează pe sistemul G.P.S.

Cu o sută de ani în urmă, navigatorii (îndeosebi marinarii) foloseau sextantul, busola și harta. Pentru asta trebuie să știi matematică, îndeosebi geometrie și trigonometrie.
😉

AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Localizarea GPS poate avea o eroare mai mică (1‐2 metri) sau mai mare (zeci de metri), în funcție de sateliții vizibili de către telefon. În modul automobil se presupune că mergi pe un drum și atunci în funcție de eroare te pune în punctul cel mai apropiat de pe drum. În modul pieton nu face asta pentru că poți fi oriunde, pe un trotuar, cărare, alee, gazon, balcon...
În plus alinierea drumurilor pe hărți nu este cu precizie milimetrică. De multe ori drumurile (mai ales cele desenate de către voluntari pe baza imaginilor din satelit sau avion) au o eroare de poziționare de câțiva metri. Deci nu busola este problema (ea este utilizată doar pentru a vedea în ce direcție te uiți față de hartă), ci imposibilitatea de localizare exactă pe hartă din cauza acelor erori care se adună.
Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Ideea era că eu nu aveam instalată nicio aplicație busolă pe telefon. Să fi fost și asta o problemă? Acum am instalat, am calibrat o și se pare că problema s-au remediat oarecum, zic eu. Oricum sunt în Grecia pe niște coclauri de drumuri neasfaltate....🤷
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Nu ai nevoie de o aplicație pentru busola. Trebuia doar calibrat senzorul geomagnetic dacă îți cerea Google maps asta (trebuie făcută o mișcare sau mai multe în forma cifrei 8 astfel încât telefonul să fie întors în toate direcțiile). Localizarea nu are nicio legătură cu busola. Când folosești prima data (după o vreme) locația, telefonul trebuie să descarce întâi listele cu pozițiile sateliților și până atunci nu poți fi localizat deloc, sau cu eroare mare dacă sunt folosite date mai vechi sau rețelele wifi din zonă. Mai degrabă asta ar fi explicația dacă s-a îmbunătățit localizarea.
Și dacă ești într-o zonă cu drumuri neasfaltate atunci sigur și poziționarea lor lasă de dorit. Cele mai bine poziționate drumuri sunt cele desenate pe baza localizării făcute din mașinile Google, în general drumurile importante.
ValiGo
Helping Hand
Opțiuni
Mai nou, îți face calibrare/ localizare live folosind camera!
Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Cum, mai exact?
0 Aprecieri
ValiGo
Helping Hand
Opțiuni
Aplicația Maps îți spune să folosești/ rotești camera în jurul tău, un fel de panorama și de restul se ocupă ea!
Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Nu mi-a cerut așa ceva, de una singură...🤷
0 Aprecieri
ValiGo
Helping Hand
Opțiuni
Păi nu de una singură, că nu e aplicația bolundă... eu când am folosit maps că să caut o locație exactă, mi-a spus că trebuie să calibrez... am încercat metoda clasică prin rotație ... nu a mers și așa mia propus folosirea camerei!
Shumy76
Pathfinder
Opțiuni
Ce înseamnă o locație exactă? În modul pieton s-a întâmplat asta?
0 Aprecieri