Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak komunikatu bateria w pełni naładowana

(Temat utworzony: 09-10-2024 06:37 AM)
338 Wyświetlenia
Wazzupp
Student
Opcje
Dzień dobry, tak się zastanawiam czy po ostatniej aktualizacji galaxy s24 ultra zniknął z systemu komunikat "Bateria w pełni naładowana" który zawsze był jak rano odpinałem telefon od ładowarki. Bo teraz widnieje tylko 100% i tyle, ale bez symbolu błyskawicy czyli bateria jest tylko na podtrzymaniu. 
0 Like
10 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nic się w tym przypadku nie zmieniło. Proszę na początek uruchomić telefon ponownie, podłączyć ładowarkę i sprawdzić po naładowaniu czy komunikat się pojawi?20241009_083019_1000002129_1728455419.jpg
miszelin
Explorer
Opcje
Ale na włączonym telefonie czy wyłączonym on sie wyświetlał?
0 Like
Wazzupp
Student
Opcje
Restart nie pomógł i dalej rano przed odpięciem ładowarki tak to wygląda. Bo wcześniej jeszcze widniał komunikat "W pełni naładowana" czy to na AOD czy właśnie na ekranie blokady1728533969477.jpg
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Sprawdzał Pan jak wygląda to na innej ładowarce, lub kablu?
0 Like
Wazzupp
Student
Opcje
Nie, bo do tej pory na oryginalnym kablu i ładowarce działało bez zarzutu tylko gdzieś od przedwczoraj taki numer się stał. I dlatego się zastanawiam czy coś było zmieniane. No chyba że może wyczyszczenie wipe cache partition coś da. Tylko że przy s24 ultra trzeba się wpiąć do komputera.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ja bym sprawdzil jeszcze na Pana miejscu na innym kablu i ładowarce. Tak żeby wykonać ten zabieg musimy telefon podłączyć, albo do komputera, albo do drugiego telefonu.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Wazzupp, masz włączoną ochronę baterii? Moim zdaniem, jeśli jest włączona, to ten komunikat wraz z zieloną ikonką baterii widnieje tylko przez jakiś krótki czas (kilka minut chyba), a później ikona zmienia się na szarą, jak u Ciebie. Nic dziwnego, że jak budzisz się rano, to masz na szaro.

Możliwe nawet, że i bez włączonej ochrony baterii tak się teraz dzieje. Musisz sprawdzić w następujący sposób, rozładuj urządzenie o te kilka procent i podłącz pod ładowarkę i obserwuj, co się będzie działo od razu po naładowaniu do 100%.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Wazzupp
Student
Opcje
Mam adaptacyjną od początku. Telefon kupiony w przedsprzedaży także od stycznia go użytkuję. Tak jak wspomniałeś rozładowałem o kilka % i podłączyłem bo to też sprawdzałem ale nic się nie pokazuje. Po prostu po naładowaniu znika ten piorunek i tyle
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Wazzupp, spróbuj wyłączyć w ogóle ochronę baterii, moim zdaniem to ona sprawia, że inaczej to wygląda.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.