Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria adaptacyjna

(Temat utworzony: 05-02-2025 05:56 PM)
401 Wyświetlenia
orzech7
Pioneer
Opcje
Czy opłaca się wyłączyć baterie adaptacyjna przy używaniu telefonu praktycznie cały czas?

image

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Według mnie można wyłączyć opcje ochrony baterii.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Jestem tego samego zdania co @JasiuTV. Najlepiej wyłączyć ochrone baterii i baterie adaptacyjną. Bateria adaptacyjna wbrew zamierzeniom producenta tylko drenuje baterie. Ustawienia --> Bateria --> Limity użycia w tle --> 3 kropki --> Bateria adaptacyjna. Jeżeli chce Pan aby Pana telefon trzymał jeszcze dłużej to proszę jeszcze wyłączyć RAM Plus to też drenuje baterie. Ustawienia --> Pielęgnacja urządzenia --> RAM --> RAM Plus.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Z tego co widze na przesłanym screenie ma Pan włączoną ochrone maksymalną lecz według mnie zarówno maksymalna jak i adaptacyjna ochrona nie mają sęsu dlatego że ładowanie baterii do 100% nie jest szkodliwe a baterii w dzisiejszym telefonie nie da się przeładować dlatego że czujniki w telefonie na to nie pozwolą.
orzech7
Pioneer
Opcje
to znaczy że wyłączyć ochronę baterii i baterie adaptacyjna?
0 Like
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Według mnie można wyłączyć opcje ochrony baterii.
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Jestem tego samego zdania co @JasiuTV. Najlepiej wyłączyć ochrone baterii i baterie adaptacyjną. Bateria adaptacyjna wbrew zamierzeniom producenta tylko drenuje baterie. Ustawienia --> Bateria --> Limity użycia w tle --> 3 kropki --> Bateria adaptacyjna. Jeżeli chce Pan aby Pana telefon trzymał jeszcze dłużej to proszę jeszcze wyłączyć RAM Plus to też drenuje baterie. Ustawienia --> Pielęgnacja urządzenia --> RAM --> RAM Plus.