Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aplikacja "Interfejs Systemu" duże zużycie baterii w tle.

(Temat utworzony: 10-12-2024 10:08 AM)
498 Wyświetlenia
umr55
Navigator
Opcje
Witam. Wczoraj przed snem naładowałem telefon na 100 %, przełączyłem w tryb offline i tak go pozostawiłem. Rano po przebudzeniu było 76%. Sprawdziłem w "pielengnacji urządzenia" w zakładce "bateria" że winowajcą jest ww apka. Ponownie naładowałem telefon na full i przez 3 godz. ta apka zjadła 15% baterii. Wyłączenie i włączenie telefonu nic nie pomaga. Co zrobić z tym fantem?
Telefon S24U z Plusa

image

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę spróbować wykonać Wipe Cache Partition.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę spróbować wykonać Wipe Cache Partition.
umr55
Navigator
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Wipe Cache Partition wykonany, teraz poczekamy na rezultaty.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli problem nie ustąpi, spróbuj wrócić domyślny motyw. On może też znacząco zwiększyć zużycie energii.
umr55
Navigator
Opcje
Witam ponowie. Wipe Cache Partition najwyraźniej rozwiązał problem. Dziękuję za pomoc.
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Super, że problem rozwiązany. Miłego wieczoru!
Igorixxx
Explorer
Opcje
Tez mam teraz taki problem. Interfejs systemu zeżarł mi poprzedniej nocy 25-30% w okolo 7 godzin. Dzisiaj też zostawiłem telefon na 30 min i zjadło mi z 3 procent. Jak tam to u ciebie teraz wygląda. Problem zniknął?
0 Like
umr55
Navigator
Opcje
Witam. Tak, wtedy Wipe Cache Partition pomogło, ale jakoś tak z tydzień temu z powrotem dał o sobie znać (na szczęście w pore to zauważyłem). Ponowne wykonanie Wipe Cache Partition pomogło. Najwyraźniej od czasu do czasu występuje jakieś "zwarcie" w tej apce, że zaczyna zjadać baterie bez powodu. Grudniowa aktualizacja nie rozwiązała problemu, trzeba czekać na One Ui 7, może wtedy ten problem zniknie.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Możesz jeszcze spróbować wykonać Hard Reset, bez przywracania kopi zapasowej. Niestety wiąże się to z utratą wszystkich danych.

[Poradnik] - Hard Reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w... 

[Poradnik] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

0 Like