Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aparat selfie

(Temat utworzony: 02-03-2024 07:41 AM)
1131 Wyświetlenia
mareczek87
Pioneer
Opcje
Naprawdę aparat do selfie jest tak słaby? Czy to wina szkła które nakleiłem?
Nawet zdjęcie w dobrych warunkach oświetleniowych które dobrze wygląda na telefonie, potem na ekranie monitora nie różni się jakością od telefonu za 600 zł.
13 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Szkło zawsze Panu pogorszy jakość zdjęć. Osobiście posiadam S24 i nie widzę tu problemu z przednim aparatem. W jakim formacie Pan je wykonuje 3:4?
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Raczej jakość psuje to naklejone szkło.
Format zdjęcia nie ma znaczenia.
0 Like
mareczek87
Pioneer
Opcje
Wrzucę potem porównanie o co mi chodzi :smiling-face:
0 Like
mareczek87
Pioneer
Opcje
Jak robię zdjęcie monitora to trudno pokazać ta ziarnistość. Tutaj zdjęcie o którym mówię. Tylko trzeba je odpalić na monitorze minimum 20 cali. Szum jest ogromny mimo że światła było sporo.20240229_140120_1000012506_1709211681.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@mareczek87 Czy Twoje szkło na telefonie faktycznie nachodzi na aparat? Jeżeli tak, to właśnie tam w pierwszej kolejności doszukiwałbym się przyczyny problemu. O ile aparat przedni nie jest Ci koniecznie niezbędny do pracy, to już nie ściągaj szkła, ale generalnie radzę szukać dedykowanych szkieł z otworami na aparat na przyszłość, gdyż lekki szum to najdelikatniejsze co może się przytrafić w takiej sytuacji.

0 Like
mareczek87
Pioneer
Opcje
0 Like
lukaszmierek
Apprentice
Opcje

Witam mam taki problem na s24 ultra że jak robię selfi przednim aparatem wykrywa mi twarz i tak jakby się zawieszał aparat na chwilę idzie wykrywanie twarzy jakoś wyłączyć 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@lukaszmierek Wydaje mi się, że możesz mieć włączone filtry jak wygładzanie twarzy. To ta ikonka różdżki u góry na pasku narzędziowym aparatu. Jeżeli masz ją na pomarańczowo, to masz włączony albo Filtr albo Twarz. Filtr ustaw na "Oryginał". Twarz ustaw na "Wył". Twarz będzie dalej wykrywana, ale ścinki powinny być mniejsze/zniknąć zupełnie.

0 Like
luk203
Navigator
Opcje
Aparat selfie to naslabszy punkt wszystkich aparatow w tym telefonie. Mojej babci tańszy o wiele zlociszy xiaomi robi ladniejsze 😉