Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 
Salt la soluție REZOLVAT

Subiect inițial:

Am instalat un extractor apk care a fost șters din magazin play

(Subiect creat la: 29-07-2024 08:45 AM)
516 Vizualizări
EllenaB
Pathfinder
Opțiuni
Am instalat de pe net un extractor apk , și când am dat să îmi extragă o aplicație, mai exact un joc nu îmi arată deloc unde se află, în ce folder mai exact.

Și am șters aplicația și mă gândesc dacă să resetez telefonul .... afecteaza cu ceva ? 

Și apoi , am luat tot un extractor din magazin play și am găsit folderul , însă este la data în android și nu ma lasă să intru să îmi arate ce am instalat pe fostul extractor. 

image

Vă întreb, să îmi resetez telefonul? Afecteaza cu ceva acel fișier pe care nu îl găsesc?
1 Soluţie
Soluţie
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Depinde ce ai instalat și ce drepturi i-ai dat. Poți risca, poți căuta urme, sau poți reseta telefonul și nu te mai joci cu apk-uri dacă nu știi exact ce instalezi și ai nevoie de securitate. Nu îți poate da nimeni un răspuns de la distanță. În funcție de setările de securitate și ce ai instalat, este posibil să nu se fi instalat nimic, dar e la fel de posibil să fi instalat o aplicație care la rândul ei instalează alta. Dacă pe acel telefon ai informații sensibile (aplicații bancare, carduri, informații medicale...) atunci îți sugerez să resetezi telefonul (probabil nu e nici primul apk pe care îl instalezi), iar apoi să activezi toate protecțiile, inclusiv Auto Blocker care nu te lasă să instalezi din alte surse nici măcar accidental printr-un link, și să verifici întotdeauna drepturile de acces pe care le cere o aplicație și eventual și părerile altora despre ea.
Dacă nu ai informații sensibile, atunci poți continua să îl folosești și să te joci cu apk-uri în continuare. 🙂

Vizualizare soluţie în postul original

1 Soluţie

17 Răspunsuri
Liviu18
Troubleshooter
Opțiuni
Salut! Când intri în fișierele mele bifează sa fie toate elementele, poate asa îți apare folderul. 1722236268571.jpg1722236268593.jpg
EllenaB
Pathfinder
Opțiuni
Am făcut asta, și nu îmi apare nimic
0 Aprecieri
EllenaB
Pathfinder
Opțiuni
Nu îmi pot da seama ...1722238308279.jpg
Bluelytning
Maestro
Opțiuni
Acel apk e un fișier de instalare. Depinde la ce aplicația ai făcut, dacă era din google play instalata.
Dacă nu ma înșel eu, poți intra din fișierele mele la secțiunea de fișiere de instalare.
Sau mai merge de la widget de optimizare dacă îl ai pus pe ecran, dacă nu setări întreținere baterie și dispozitiv, spațiu de stocare iar acolo verifici fișiere de instalare dacă îți arata ceva.
3Merlin
Legend
Opțiuni
... folderele și fișierele ascunse sunt folosite pentru sistemul de operare (Android).
E periculos să bifezi această opțiune, dacă nu ești programator... sau măcar utilizator cu (câteva decenii de) experiență.
😉
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. În folderele de instalare a aplicațiilor nu ai acces și nici nu sunt vizibile. Dacă nu găsești aplicația instalată nici în setări>aplicații, atunci e posibil să nu fi instalat nimic.
Instalarea aplicațiilor din alte surse este riscantă pentru că nu știi ce fac acele aplicații, și dacă le mai și dai drepturi depline atunci pot face orice.
EllenaB
Pathfinder
Opțiuni
Bună, am să mai caut diseară și este necesar să îmi resetez telefonul ?
Soluţie
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Depinde ce ai instalat și ce drepturi i-ai dat. Poți risca, poți căuta urme, sau poți reseta telefonul și nu te mai joci cu apk-uri dacă nu știi exact ce instalezi și ai nevoie de securitate. Nu îți poate da nimeni un răspuns de la distanță. În funcție de setările de securitate și ce ai instalat, este posibil să nu se fi instalat nimic, dar e la fel de posibil să fi instalat o aplicație care la rândul ei instalează alta. Dacă pe acel telefon ai informații sensibile (aplicații bancare, carduri, informații medicale...) atunci îți sugerez să resetezi telefonul (probabil nu e nici primul apk pe care îl instalezi), iar apoi să activezi toate protecțiile, inclusiv Auto Blocker care nu te lasă să instalezi din alte surse nici măcar accidental printr-un link, și să verifici întotdeauna drepturile de acces pe care le cere o aplicație și eventual și părerile altora despre ea.
Dacă nu ai informații sensibile, atunci poți continua să îl folosești și să te joci cu apk-uri în continuare. 🙂
EllenaB
Pathfinder
Opțiuni
Mulțumesc frumos, as dori sa te întreb cum pot pune protecțiile la telefon
0 Aprecieri
3Merlin
Legend
Opțiuni
... caută, folosind lupa (colțul dreapta-sus), articolul lui @AlphaBlue intitulat "Ghid de securizare a telefonului ".
0 Aprecieri
3Merlin
Legend
Opțiuni
... nu (neapărat) necesar, dar (puternic) recomandat.
0 Aprecieri
EllenaB
Pathfinder
Opțiuni
Am dezinstalat aplicația fiindcă nu găseam folderul , însă numai aceste pe telefon și drepturile aplicației zic eu că nu mai sunt permise odată cu dezinstalarea ei ...
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
În mod normal un extractor apk extrage doar apk-ul unei aplicații instalate și atât. Dacă ai dezinstalat acea aplicație extractor ea nu mai poate face nimic. Dar asta nu garantează că nu a făcut deja ceva.
Depinde de setările de securitate. Dar nu înțeleg de ce ai nevoie de apk-ul jocului? Nu este instalat din Google Play?
EllenaB
Pathfinder
Opțiuni
Nu a găsit nimic 1722259595368_1722259595363_0.jpg
0 Aprecieri
3Merlin
Legend
Opțiuni
... e ca și când ai căuta calul troian ca să-l pui pe foc, după ce le-AI deschis poarta hoților.
Iată o variantă simplificată a celebrei legende, povestită de ChatGPT:

"Legenda calului troian își are originea în epopeea războiului troian, când, după zece ani de asediu fără succes asupra cetății Troia, grecii au recurs la un vicleșug ingenios: au construit un uriaș cal de lemn, aparent menit ca ofrandă zeilor, în interiorul căruia s-au ascuns cei mai iscusiți războinici ai lor. Troienii, crezând că grecii au renunțat și au lăsat darul ca simbol al păcii, au tras calul în cetate, ignorând avertismentele preotului Laocoon și ale Cassandrei, care (pre)simțeau înșelătoria.
Noaptea, pe când troienii sărbătoreau victoria, războinicii greci au ieșit din ascunzătoare, au deschis porțile pentru armata revenită în taină și astfel Troia a fost nimicită."

Războiul a început din cauza Elenei, o femeie de o frumusețe (ne)maivăzută până atunci... asta nu înseamnă că trebuie să-ți schimbi (pseudo)numele.
😉
0 Aprecieri
EllenaB
Pathfinder
Opțiuni
Totuși îl voi reseta pentru liniștea mea , și atunci sper sa nu-mi fie nicio problema
3Merlin
Legend
Opțiuni
... după ce-l resetezi la valorile implicite (la ieșirea din fabrică), instalează o aplicație antimalware cu licență plătită.
Îți recomand BitDefender.
https://www.bitdefender.com
😉
0 Aprecieri