Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacja aparatu oraz automatyczna jasność ma zewnątrz

(Temat utworzony: 08-06-2024 09:15 PM)
4814 Wyświetlenia
luisCapp
Voyager
Opcje

Siemka, ja dzisiaj w zasadzie z dwoma tematami stąd też nie wiem pod co post podpiąć.

1 kwestia to czy wiadomo wam coś o tym kiedy wyjdzie aktualizacja aparatu do S24U?
Najpierw miała być najpóźniej w kwietniu, potem w maju a potem było bodajże oświadczenie samsunga że gdzieś w połowie czerwca 

2 kwestia to automatyczna jasność która działa fatalnie. Jasność ekranu podczas przebywania na zewnątrz ustawiana jest zdecydowanie za nisko mimo dużo większych możliwości panelu. 
Co ciekawego zaobserwowałem ten problem od niedawna, wcześniej nie miałem takich problemów i zawsze było dobrze.
118 Odpowiedzi
m4tekt
Voyager
Opcje
Ja tam nie wiem co z tym aparatem Wam nie pasuje 😅 miałem iphone i nie robił wcale lepszych zdjęć. Mogli by dać dedykowany tryb "sport" do zdjęć w ruchu, ale to chyba niedoczekanie...
Ps. Może masz włączone "bardzo ciemno"?
luisCapp
Voyager
Opcje
Nieee hahah, oczywiście aparat jest fenomenalny i tego nie neguje, chodzi po prostu o to ze można zrobić to lepiej, i samsung już pokazywał że umie zrovic to lepiej i jest ewidentnie kilka błędów w sofcie których nie powinno być. Przykładowo fotki 12mp maja bardzo niska szczegółowość ale tego się nie można czepiać bo to normalne, w końcu To 12mp.
Problem jedt taki że jesteśmy zmuszeni robić w 12mp bo 50 ma zepsute procesowanie i zmienia zupełnie barwy - głównie ton zieleni i po prostu zmniejsza nasycenie.

A odnośnie jasności to właśnie siedzę w pokoju przy świetle, nic się nie zmieniło a mi nagle tel zbil jasność do prawie minimum xD Gdzie kamerki ręką nie zasłoniłem ani nic z tych rzeczy
m4tekt
Voyager
Opcje
Nie korzystam z trybu 50/100,ale faktycznie, to co piszesz to powinno naprawić.
Selixo
Big Cheese
Opcje
Wyczyść dane apliakcji Device Health Serices jeśli jasność głupieje.
Raulnin
Voyager
Opcje

Problemy z procesowaniem to pikuś przy grzechotaniu autofocusa i stabilizacji podczas nagrywania video. Praktycznie każdy S24 Ultra jest felerny i kwalifikuje się do wymiany aparatów!!!!!!!!! Samsung powinien ogłosić akcje serwisową i wymieniać telefony od ręki oraz każdego przepraszać.

luisCapp
Voyager
Opcje
No nie wiem, u mnie stabilizacja działa perfekcyjnie. Dopóki nie ma to wpływu na właściwości to niech grechocze. Praktycznie każda optyka również w aparatach tak robi
luisCapp
Voyager
Opcje
W jaki sposób bo nie mogę znaleźć takiej opcji?
0 Like
Bzioom
Pioneer
Opcje
Według leaków aktualizacja powinna pojawić około premiery folda, która odbędzie się 10 lipca.
0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Włącz pokazywanie aplikacji systemowych w wyszukiwarce aplikacji. 1717958308932.jpg
0 Like