Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

3 żółte kropki na wyświetlaczu S24

(Temat utworzony: 01-06-2024 11:44 AM)
624 Wyświetlenia
PoProstuMichał
Journeyman
Opcje

Dzień dobry wszystkim 

Pojawił mi się taki dość dziwny problem
S24 mam może od miesiąca ( nowy ) i dzisiaj, przed chwila zauważyłem, że mniej więcej na środku ekranu, mam takie jakby 3 żółte kropki, najbardziej to widać jak mam coś odpalone z białym tłem, na ciemnych motywach tego nie widać za bardzo ale jak już zauważyłem raz, to widzę to cały czas, ktoś coś wie i podpowie co zrobić w takiej sytuacji, jest to coś chwilowego? Czy już ekran się wali? 
0 Like
5 Odpowiedzi
Mighn
Big Cheese
Opcje
A czy w tym miejscu masz lub miałeś na przykład na tapecie jakieś jasne punkty (szczególnie białe lub niebieskie) ? Chociaż po miesiącu wypalenie było by chyba możliwe tylko przy ustawionej jasności ręcznie na maxa... więc prawdopodobnie czeka cię serwis gwarancyjny
PoProstuMichał
Journeyman
Opcje
Od początku użytkowania jest ustawiona automatyczna jasność, bo pracuje na dworze więc to często pomagało, ale telefon nie był też wystawiany długo na efekt słońca żeby polepszyć jasność, to było dosłownie parę sekund, tapeta i motywy głównie są u mnie ciemne bo po prostu tak lubię... z s21 tak nie miałem a telefon był w moich rękach przez 3 lata i nawet że 2 razy został na słońcu, więc jestem zdziwiony że nowy s24 już po miesiącu by się poddał
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Trochę to wygląda na martwe piksele. Dasz radę zrobić zdjęcie tego ekranu innym telefonem?
0 Like
PoProstuMichał
Journeyman
Opcje
Martwe piksele to nie będą, te żółte plamki przechodzą przez inne kolory np. Z tego względu że one są żółte to w momencie kiedy tło jest niebieskie to kropki robią się zielone
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Wypalenie... w oledach niebieski jest najmniej trwały, pewnie w fabryce źle zalaminowany ekran został... zostaje gwarancja