Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Wifi se deconectează aproape instant dacă folosesc ip static la rețele wifi noi

(Subiect creat la: 11-02-2024 12:34 PM)
489 Vizualizări
GlowingCave
Pathfinder
Opțiuni
Când vreau sa ma conectez la o rețea wifi cu ip static (setat din setări ip de la rețeaua wifi), telefonul se deconectează aproape instant de la rețea. Nu merge decât conexiunea prin DHCP. Cum se rezolva aceasta eroare? Asta am observat doar pe seria s23.
Edit: din cauza gatewayului care nu e setat corect. Înainte mergea și cu gateway random. Acum de ce nu mai merge?
43 Răspunsuri
Smirghel
Pioneer
Opțiuni
Daca routerul wifi are clasa ip precum 192.168.10.x si tu setezi 192.168.1.x clar nu o sa mearga. Iar daca la x nu pui sa zicem 120 dar la router este deja folosi 120 faci conflict de ip si posibil sa iti refuze conectiunea ori sa va dea pe amandoi afara.

Conecteaza-te cu dhcp, scaneaza reteaua wifi cu aplicatia Fing(una din n aplicatii ce fac asta), noteaza setarile de gateway, dns, mask si un ip ce nu estw deja folosit, dupa care te reconectezi cu setarile acestea de ip fix.
Sa imi spui daca s-a rezolvat problema!
GlowingCave
Pathfinder
Opțiuni
Chiar și dacă aveai alt ip fata de cel pe care e routerul tot merge da te conectezi dar nu îți merge internetul Aka gateway. La toate wifi cu orice ip static ma da afara.
Smirghel
Pioneer
Opțiuni
Fa cum ti-am explicat si nu o sa te mai dea! Faci ceva gresit!
GlowingCave
Pathfinder
Opțiuni
Ma da afara doar când nu are internet routerul. Deci e ceva din telefon
Smirghel
Pioneer
Opțiuni
Cand te conectezi la orice wifi, telefonul verifica conexiunea de internet, daca nu are internet de anunta, poti selecta conecteaza doar acum, conecteaza-te mereu sau ignora
0 Aprecieri
GlowingCave
Pathfinder
Opțiuni
Da, corect, asta am văzut dar când de exemplu vreau sa ma conectez direct cu ip static la o rețea wifi noua, nu merge, face cum am spus
0 Aprecieri
Smirghel
Pioneer
Opțiuni
Chiar m-ai facut curios si am incercat la routerul meu, daca aleg alta clasa de ip se conecteaza dar fara internet. Daca aleg alta clasa de ip la gateway, ma da afara.
0 Aprecieri
GlowingCave
Pathfinder
Opțiuni
Vezi? Acum încearcă sa scoți netul din router și sa te conectezi static sa vezi ca la fel, te scoate
Edit: te scoate de pe wifi la rețele noi, nefolosite înainte cu DHCP. Adică dacă te conectezi direct static la un router nou
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Pe router ai rezervat acel ip pentru telefon? Ce configurație ai la wifi, un singur AP sau mai multe, o singura bandă, două, sau combinate? Mac address-ul este cel al telefonului sau aleator. Restul setărilor la IP sunt bune?
Încearcă să dai cât mai multe detalii, altfel e cam greu de ghicit care e problema.
GlowingCave
Pathfinder
Opțiuni
Am un router cu DHCP dezactivat de configurat. Ma conectez la el folosind ip static din clasa corecta pe care e și gatewayul. Cu mac aleatoriu sau al telefonului la fel face. E un router doar 2.4ghz.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Acum am văzut ce ai scris mai sus. Este normal să se deconecteze de la o rețea wifi dacă nu are internet. Așa fac toate telefoanele. În mod normal îți apare un mesaj și ai posibilitatea să îi zici să rămână conectat pe acea rețea wifi.
GlowingCave
Pathfinder
Opțiuni
Nu apare acel mesaj când folosești static ip la rețele wifi noi, te conecteaza pt 1 sec și apoi se deconectează. Încearcă și tu
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Am încercat. Acum sunt conectat static. A mers instant
GlowingCave
Pathfinder
Opțiuni
Nu la același wifi pe care ai mai fost conectat, pe o rețea wifi noua, din prima cu static ip. Ca in cazul meu, un router nou cu DHCP dezactivat.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Pai ai rezervat IP-ul în router pentru adresa MAC a telefonului? Ai dezactivat MAC aleator, altfel de fiecare dată când te conectezi la un AP nou, telefonul generează un alt MAC. IP-ul nu este deja luat de un alt dispozitiv? Cu IP static nu e ca și cu cel automat, ca doar îi pui tu un IP la nimereală și gata. Nu înțeleg ce vrei să faci până la urmă, și de ce nu folosești DHCP-ul, dar sigur ceva nu ai configurat bine ori în router, ori în telefon (MAC,IP, DNS....)
GlowingCave
Pathfinder
Opțiuni
Update: Aparent, dacă nu scrii gatewayul corect în static ip, nu te lasă să te conectezi. Deși pe seria s20, te lasă chiar și cu gateway random...
0 Aprecieri
Smirghel
Pioneer
Opțiuni
Si eu ce ti-am scris mai sus?? Cu ip gresit te conectezi cu gateway gresit te da afara.. dar tu.. batman batman...
GlowingCave
Pathfinder
Opțiuni
Am și un s20 și acolo merge cu orice ip, nu te da afara. La fel ca pe windows. Asa ma asteptam să fie și pe s23 dar se pare ca nu. Acum nu mai poți sa te conectezi și sa scanezi rețeaua pt a afla gateway, trebuie sa îl știi tu
0 Aprecieri
Smirghel
Pioneer
Opțiuni
Se numeste securitate. Update de securitate a retelei. Pe windows iti da unidentified network ceea ce inseamna ca nu esti conectat. Iti va genera un ip fara nici o logica si nu o sa poti face nimic.. cu asta ma cam ocup la lucru.. conduc 4 ore dus sa ii spun clientului ca a facut/modificat Dorel reteaua. Rezolv in 2 minute si bag iar 4 ore catre casa...
GlowingCave
Pathfinder
Opțiuni
Da, deși merge sa scanezi rețeaua fără gateway corect pe windows (adica nu te deconectează ca aici). Este mai ușor sa încerci sa găsești gateway asa, dupa părerea mea. Dar se pare ca acum pe telefon nu mai merge metoda asta. Înainte lăsăm gateway completat automat dupa ip și dădeam scan cu fing și găseam gatewayul corect si accesam routerul.
0 Aprecieri