Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tryb nocny samsung s23

(Temat utworzony: 14-05-2024 08:01 PM)
988 Wyświetlenia
xdziunia
Pioneer
Opcje
Witam. Wcześniej nie zauważyłam dlatego pytam. Zastanawiał mnie tryb nocny w moim Samsungu s23. Znalazłam to w ustawieniach i wydaje mi się, że nie miałam na zwykłym zdjęciu ikony księżyca. Teraz mam w dolnym prawym rogu cały czas taka ikone. Czy to jest cały czas czy aktywowałam jakoś, jeśli tak to czy można ją jakoś wylaczyc?
0 Like
10 Odpowiedzi
mr0czny
Voyager
Opcje
Witam,
Tryb nocny jest pomocną bardzo rzeczą gdy robimy zdjęcia w ciemności 🌚 więc nie widzę sensu aby było to dezaktywowane. Ale jeżeli to przeszkadza to możliwość wyłączenia tego powinna znajdowac się na górnej belce w aparacie. Dokładnie to ikona księżyca. Jeżeli nie ma takiej opcji to należy się zagłebić w ustawieniach aparatu. Pozdrawiam
0 Like
xdziunia
Pioneer
Opcje
No właśnie przeszkadza. Jak będę potrzebować to wiem gdzie to znaleźć. Natomiast nie wiem gdzie znaleźć wyłączenie. Na górnej belce nie ma, w ustawieniach także, nawet powrót do ustawień fabrycznych tego nie zmienił. Bardziej mnie zastanawia czy ta ikona była cały czas czy pojawiła mi się dopiero po naciśnięciu. Bo jak się pojawiła no to powinnam to znaleźć.
0 Like
mr0czny
Voyager
Opcje
A ta ikonka księżyca występuję tylko na zdjęciach, czy w aparacie też gdy telefon wykryje, że jest w ciemnym miejscu???
0 Like
xdziunia
Pioneer
Opcje
Cały czas ja mam jeśli mam na dole wlaczone zdjęcie i on nie wykrywa jak jest ciemne miejsce bo ikona jest cały czas a muszę włączać palcem.
0 Like
mr0czny
Voyager
Opcje
Witam,
Przetestowałem to na moim S24 i mogę powiedzieć tyle:
Tryb nocny może działać dwojako – aparat może go uruchomić automatycznie, gdy telefon rozpozna, że zachodzi taka potrzeba, lub możemy go „na sztywno” uruchomić ręcznie, jeśli zależy nam na zachowaniu jak największej ilości detali. Jeżeli tryb nocny się włącza wtedy kiedy go nie chcemy/potrzebujemy to wystarczy kliknac w ikonę ksieżyca która wyskakuje w aparacie. Pozdrawiam i życzę miłego korzystania z S23. Wrazie problemu zachęcam do kontaktowania się tu a napewno ktoś pomoże.
0 Like
xdziunia
Pioneer
Opcje
Ale nie w tym problem. Wydaje mi się, że dopóki nie włączyłam trybu nocnego to nie miałam ikony księżyca przy robieniu zdjec. A teraz mam taką ikone i mogę tamtędy jakby przez skrót aktywować ten tryb. Mi chodzi o to, że ta ikona mi przeszkadza i jak jej nie ma fabrycznie to chciałabym wylaczyc.
0 Like
mr0czny
Voyager
Opcje
Witam ponownie,
To w żadnym wypadku nie jest Pani wina, Jeżeli smarfon wykrywa ciemność to aparat preferuje ze skorzystania z trybu nocnego lub sam go włącza.
0 Like
mr0czny
Voyager
Opcje
W dodatku moge dodać że też takie coś mam gdy robię zdjęcieScreenshot_20240514_204516_1000006716_1715712316.png
0 Like
xdziunia
Pioneer
Opcje
O tą ikone mi chodziło czy ona jest od początku cały czas czy ja ją sobie włączyłam kilkajac tryb nocny bo ogólnie mi przeszkadza.
0 Like