Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szczelina wokół ekranu

(Temat utworzony: 17-02-2023 07:18 AM)
732 Wyświetlenia
KidoJ-no
Navigator
Opcje
Witam. Czy w tych szczelinach cieniutkich co są w S23 wokół ekranu jest nałożony klej który ma zadanie uszczelnić ekran? Martwię się bo po klejeniu szkła UV na ekran S23 zobaczyłem deliktane ślady kleju koło głośnika. Papierkiem wziąłem i zacząłem to usuwać. Zrobiłem też tak dookoła ekranu i zauważyłem jakby był tam klej, tylko właśnie nie wiem czy ze szkła czy fabryczny. Czy przez takie działanie mogłem coś uszkodzić? Martwię się bo bardzo szanuje swoje urządzenia a nigdzie nie mogę uzyskać porady. 
0 Like
28 Odpowiedzi
Aras1313
Helping Hand
Opcje
Podeślij foto
0 Like
KidoJ-no
Navigator
Opcje
Nie uchwyci tego zdjęcie, nie ma szans.
0 Like
KidoJ-no
Navigator
Opcje
Tylko czy tam jest klej co uszczelnia telefon i idzie go wydrapać papierkiem czy to był wtarty klej UV przed całkowitym stwardnięciem.
0 Like
Aras1313
Helping Hand
Opcje
Klej jest napewno bo jak wymieniają wyswietlacz to go rozklejają a jaki tam był co wydrapałes nikt Ci tu nie odpowie bo tylko Ty widziałeś co wyciągnąłeś ale sądzę ze raczej to był klej od szkla
KidoJ-no
Navigator
Opcje
No właśnie ciężko to stwierdzić bo nigdy nie wsadzałem w tą szczelinę papierka w żaden telefon. Ale są osoby pewnie co to czyszczą. No jestem bardzo ciekaw, ale z drugiej strony czy ten klej byłby tak słaby, że papierkiem bym go wydłubywał...
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Mało prawdopodobne, aby był to fabryczny klej do mocowania ekranu.
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Nigdy w żadnym samsungu nie widziałem wychodzącego kleju więc na 99% to klej ze szkła
KidoJ-no
Navigator
Opcje
Ale pewnie też nie skusiłeś się czyścić tych szparek jakkolwiek to brzmi?
0 Like
Michał_S23Ultra
Helping Hand
Opcje
Nigdy niczym tam nie skrobałem to fakt ale myślę że nie było by zbytniej możliwości żeby tam wyskrobać coś bo jest to zbyt zamknięta konstrukcja żeby bez rozgrzewania, podważania wydobyć klej