Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Seria S23 - bateria

(Temat utworzony: 06-04-2024 12:32 AM)
12467 Wyświetlenia
ZiutkaLutka
First Poster
Opcje
Po aktualizacji One UI do wersji 6.1 na S23 Ultra zauważyłam znaczne pogorszenie w trzymaniu baterii. Czy to kwestia konfiguracji, czy taka natura tej wersji OUI, bo wiem, że S24U od początku słabiej trzymał niż S23U?

#S23Ultra #oneui6.1 #bateria

230 Odpowiedzi
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
moim zdaniem dobrze, ja byłem pod tym względem bardziej zadowolony z s23ultra niż z s24ultra, zobacz masz baterie 80%, spróbuj bez tej opcji rozładuj i naładuj i zobacz wtedy tel powinien mieć od 5 do nawet 8 godzin na ekranie zależy czy WiFi czy będzie się męczył skacząc z lte na 5g, na 80% nigdy nie będziesz zadowolona z wyniku a też tak aż nie chroni baterii, może 2% więcej jej zachowa na przełomie roku
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
z tego co widzę i potrafię liczyć na Twoich ustawieniach trzyma około 6 godzin czyli przy 80% baterii - patrzę na ten wykres gdzie jest 154% i 8 godz. 39 min, czyli na 100 baterii masz spokojnie 8 godz na włączonym ekranie to b dobry wynik jak na tak wymagający telefon czyli mocy procesor duzy wyświetlacz
Chomikbox
Pioneer
Opcje
Ooo dziękuję bardzo💓
Chomikbox
Pioneer
Opcje
Dobra,spróbuję i dam Ci znać bo widzę się znasz na tym,dziękuję raz jeszcze:)
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
miałem kiedyś pogorszyło ale też nie o to chodzi aktualizacje dają większe bezpieczeństwo a zapewne będziesz miała konta na socialach karty podpięte itp tu też chodzi o latanie luk bezpieczeństwa
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Ogólnie powiem Ci tak. Aparat i rozmowy/transfer danych komórkowych to są dwie najbardziej prądożerne czynności i wymagające. Na moim s23u tez podczas zdjęć bateria szybko znika i się grzeje. Robiłem jakiś czas temu zdjęcia w 50/200 mpx (około 40-60zdjec w 20 min) I podczas samych zdjęć zniknęło około 15 procent baterii a później doszła do tego prawie godzina przetwarzania zdjęć i kolejne 30 procent baterii w dół. Do tego telefon bardzo cieply był. Tiktok Ogólnie dużo danych wysyła i odbiera więc też nie dziwne że dużo baterii zjada
miroON
Big Cheese
Opcje
@Chomikbox z twoich wykresów można wywnioskować ze ten tel nie ma 3dni a masz go trochę dłużej Ponieważ bateria już się nie uczy więc posiadasz go dłużej niż 7 dni
Co do SoT naładuj tel do 100% przy jednakowych ustawieniach ,,nic nie zmieniasz" rozładuj bat do 20% wtedy wyjdzie ci mniej więcej wytrzymałość baterii Pozniej może się to różnic od innych czynników Bat w nocy 2-3 % to norma przy większych spadkach oznaczałoby że coś żre baterie lub coś w apkach jest nie tak
Chomikbox
Pioneer
Opcje
Telefon używam od 27 sierpnia,w tedy mi przyszedł czyli 3 dni
1 Dnia ustawiałam i instalowałam wszystko
A twoim zdaniem dobrze trzyma bateria?
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
Wszystko instalowałaś od nowa czy przenosilas z innego urządzenia??
Chomikbox
Pioneer
Opcje
Od nowa
Nie przenosiłam bo stare urządzenie Nie działa
0 Like