Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s23 zasięg

(Temat utworzony: 27-02-2023 07:09 AM)
30536 Wyświetlenia
Wojtek01b
Explorer
Opcje
Witam.
Mam pewien problem, otóż po zmianie telefonu i przełożeniu do niego karty sygnał jest znacznie gorszy od tego, który był w poprzednim telefonie. Wcześniejszy telefon to samsung s20fe a obecnie używam s23.
284 Odpowiedzi
marcinquadzik
First Poster
Opcje
Nie był autoryzowany Samsunga ale najlepszy w moim mieście. Co to zmienia czy autoryzowany jakby zrobili tak samo i wymienili wyświetlacz.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@marcinquadzik, warto zgłosić się do serwisu i powiedzieć, że po wymianie występują problemy z zasięgiem, których wcześniej nie było.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

kamilkamil2
First Poster
Opcje
Ja mam s23 od 3ech miesięcy i również problem z zasięgiem. Szczególnie jak jestem w budynku, niby pokazuje 3 kreski a w momencie kiedyś kolega stal obok i dzwonił do mnie to robiło się tak że u niego był jeden sygnał i cisza, a u mnie z 3ech kresek zasięgu nagle robiło się kółeczko przekreślone jak bym wyciągnął kartę sim. Często również jeśli chce napisać smsa to nie mogę, bo pokazuje że brak karty sim, karta sim nowa. Aktualizacja zrobiona. Telefon kupiony w sklepie nie przez internet.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@kamilkamil2 A spróbuj włożyć kartę SIM do innego slotu. Zrób też reset sieci:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj ustawienia sieci komórkowej.

Members_RSMGMjc
First Poster
Opcje

Niestety i ja nie mogę powiedzieć dobrego słowa o zasięgu w tym modelu. Co więcej,  w dwóch egzemplarzach tego modelu. Sytuacja jak u większości powyżej, brak zasięgu w miejscach, w których Oppo A91 i Redmi note 9pro radzą sobie bez problemu. I tu nie chodzi o kreski zasięgu, bo u mnie jest jedna kreska ale strony się nie otwierają, przerywa rozmowę albo wcale mnie nie słychać. I mówimy tu o miejscach randomowych: dyskonty naziemne (nie sprawdzisz listy zakupów do przepisu z netu bo nic się nie otwiera), w miastach między budunkami (polska i inne kraje z innymi operatorami), w innych miejscach gdzie stare telefonu sobie świetnie radziły. Może mój telefon mógł mieć wadę, ale mamy z partnerką dwa i każdy tak samo funkcjonuje. Nie pisałem wcześniej ponieważ chciałem wykorzystać wszystkie możliwości rozwiązania problemu. Niestety nic nie pomogło.  Wszytkie podpowiedzi z poprzednich postów zawiodły. Wymiana kart sim (sprawdzone również esim), wysyłka do serwisu (w jednym wymienione gniazdo ładowania, w drugim gniazdo ładowania i taśma anteny) również nie przyniosły poprawy. Jutro znowu odsyłam oba modele. Niestety z każdym z kim rozmawiam, czy to w salonie sprzedaży głównych operatorów w Polsce, czy to w większych i mniejszych serwisach telefonów każdy potwierdza, że ten model tak ma. Gdyby nie WiFi nie napisałbym tego postu, choć jak widać na załączonym obrazku zasięgu jest,  a strona nie chciała się załadować. 

1000003159.jpg

1000003158.jpg

0 Like