Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s 23 ultra kamera

(Temat utworzony: 03-02-2023 09:32 PM)
5405 Wyświetlenia
Motaba
Navigator
Opcje
Witam. Po włączeniu kamery domyślnie ustawiona jest proporcja 3:4 i tylko w tej opcji jest możliwy zoom 100 dlaczego wybierając opcje 3:4 200 jest tylko x6 pewnie tak ma być ale to trochę dziwne. 200 mp ma lepsza jakość zdjęć tak? Czy da się ustawić żeby domyślnie ona była? 
Przejdź do rozwiązania
160 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rezus, proszę bardzo. Daj znać czy problem ustąpił po zdjęciu szkieł.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Skoro zdjął Pan już szkła ochronne z aparatu i dalej ma aparat problem z ostrością, to proszę jeszcze wyczyścić dane aplikacji aparat. USTAWIENIA - APLIKACJE - APARAT -DOMYŚLNA PAMIĘĆ - WYCZYŚĆ DANE
LookPL
Navigator
Opcje
Proszę ściągnąć szkła i wtedy przetestować działanie aparatu. Samo założenie już może powodować fłary.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rezus, Wystarczy, że ściągniesz ochronę z czujnika laserowego i problem z ostrością zostanie rozwiązany. U siebie przy tym szkle też zauważyłem problemy z łapaniem ostrości w słabych warunkach oświetleniowych. Po ściągnięciu szkła problem ustąpił. Pisaliśmy o tym w innym wątku.

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s10/s10-lite-ochrona-na-ekran-i-aparat/m-p/6902999/...

Motaba
Navigator
Opcje
Decydując się na kupno 23 ultra kierowałem się możliwościami aparatu, nie powiem jakość zdjęć jest super, używam tylko trybu 200mpx ale sposób robienia zdjęć czy też zapisywania irytuje mnie, trzeba dłuższa chwile odczekać zanim zdjęcie się "zrobi" nie można zrobić kilku zdjęć pod rząd i nie wolno ruszyć aparatem. Wiem że jest opcja zmiany tego dzięki camera assistant ale traci się na jakości. Może w kolejnych aktualizacjach to trochę się poprawi.
A jaka jest wasza opinia.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, no tutaj nie ma się co dziwić, to jest 200 mpx, więc trzeba te 2 sekundy poczekać, żeby telefon przetworzył zdjęcie.

To samo tyczy się ruszania aparatem. Jeśli chcemy szegółowe zdjęcie, nie ruszamy i to tyczy się każdego trybu i obiektywu.

Normalna rzecz 😀
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Cos za coś, przy tak dużej rozdzielczości aparat musi trochę mieć czasu na przetworzenie zdjęcia.
Rezus
Journeyman
Opcje
Witam chciałem podziękować za pomoc mieliście rację zdjęte szkła i po problemie wszystko działa świetnie
Rezus
Journeyman
Opcje
Witam dziękuję za poradę szkła zdjęte i po problemie
0 Like
Snacki
Student
Opcje
Kupiłem ten telefon bo rzekomo te 200mpix miała być żyleta, tymczasem rozczarowanie, załączam 2 zdjęcia pierwsze to ostre standardowa rozdz.12mpix, to drugie nieostre 200mpix. Dlaczego to tak wygląda? Raczej powinno być odwrotnie.
Zauważyłem że jak zrobię zdjęcie 200mpix i od razu wejdę w galerie to zdjęcie wygląda dobrze, tylko na dole kręci się jakieś kółeczko, jakieś konwertowanie, jak skończy to zdjęcie wygląda inaczej, jakby jakieś wygładzanie sie nałożyło, balans bieli bardziej w żólty, 

image

image

. Można to jakoś wyłączyć?
Czy ktoś ma podobne odczucia prz 12mpix vs 200mpix
0 Like