Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 Ultra, Android 15, One UI 7.0 rozmowa/dane

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
270 Wyświetlenia
Piotr65PL
Explorer
Opcje
S23 Ultra, uaktualniony do Android 15, One UI 7.0. Po aktualizacji, podczas rozmowy następuje degradacja danych z LTE (3 kreski) na np. H+ lub przy słabym sygnale LTE (1 kreska) calkowite wyłączenie danych. 
Róznica w czasie pomiędzy obserwacjami to 1 dzień, w tych samych lokalizacjach.
Czy aktualizacja cofnęła wcześniejszą funkcjonalność?
0 Like
7 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piotr65PL, W innych lokalizacjach jest tak samo ? Przy dobrym zasięgu LTE telefon nie powinien przełączać się na 3G chyba, że masz wyłączoną funkcję połączeń VoLTE.

Piotr65PL
Explorer
Opcje
Nie zdążyłem sprawdzić innych lokalizacji, ale jakie to ma znaczenie, jeżeli z dnia na dzień, po aktualizacji jest gorzej? Wczoraj wieczorem aktualizowałem. Tak mam wyłączoną funkcję VoLTE, ale przed aktualizacją ten problem nie występował (degradacji danych)
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Po wyłączeniu VoLTE zawsze podczas rozmowy dane będą łączyły się przez 3G I tak samo miał Pan przed aktualizacją. Proszę zwrócić uwagę że operatorzy wyłączyli, (T-Mobile) lub są w trakcie wyłączania ( Orange, Play) pasma 3G. Wtedy VoLTE nie możemy już wyłączyć.
Piotr65PL
Explorer
Opcje
Nie wydaje mi się że tak było. Nawet jak zostanie wyłączone 3G to nic nie stoi na przeszkodzie żeby korzystać z 2G. Nie muszę włączać VoLTE.
0 Like
Piotr65PL
Explorer
Opcje
🙂1747305691050.jpg
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zawsze tak było i jest. 2G też zostanie w przyszłości wylaczone, a pozatym transmisja danych przez GPRS, lub EDGE nawet by Panu nie odpaliła żadnej strony, gdyż jest to bardzo wolny i stary standard. Po drugie połączenie telefoniczne jest wtedy bardzo kiepskiej jakości. Rozmowę przez LTE i jednocześnie korzystanie z internetu możemy prowadzić tylko przy włączonym VoLTE. W przyszłości operatorzy chcą uruchomić Voice-over-5G technologia ta będzie pozwalała korzystać z rozmów i internetu przez sieć 5G. Prace nad tym standardem prowadzi już T-Mobile
Piotr65PL
Explorer
Opcje
Ok, dziękuję za informację
0 Like