08-02-2023 02:37 PM
Cześć,
Dotarł do mnie mój nowy s23 ultra w kolorze grafitowym ze strony samsunga. Do tej pory korzystałem z s22 ultra. Mogę więc łatwo porównywać oba modele. To co rzuciło mi się w oczy od razu, to to, że s23 ultra jest ciemniejszy. Wszędzie mam te same ustawienia, zezwalam na maksymalną jasność i niestety s23 ultra ma tak jakby "sprany" kolor biały, a s22 świeci jak 1000 słońc. Wszystkie ustawienia dotyczące wyświetlacza, nasycenia kolorów itp. mam tożsame. Czy to problem mojego egzemplarza, czy ktoś też zauważył taką sytuację?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
08-02-2023 09:38 PM
@Saintsilver Osobiście pokusiłbym się o jakiś reset. Przykładowo dostępności oraz wszystkich ustawień:
Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia/Resetuj ustawienia dostępności
Zrób też czyszczenie partycji cache. Jeżeli przenosiłeś dane pomiędzy urządzeniami to proces ten potrafi czasem płatać jakieś figle. Podpinasz telefon do komputera kablem USB i postępuj zgodnie z instrukcją:
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM
Ostatecznie, można też dać do serwisu na diagnostykę.
20-05-2023 08:06 PM
@Lesiuk , Prawdopodobnie Ty oraz autor wątku mieliście włączoną funkcję Bardzo ciemno. Można ją wyłączyć z panelu skrótów lub korzystając z poniższej ścieżki
Ustawienia --> Dostępność --> Ulepszenia widoczności --> Bardzo ciemno
08-02-2023 02:56 PM
Widocznie masz coś nie tak ze swoim egzemplarzem, ustaw poza tym taką samą tapetę bo tapeta i dobrana kolorystyka wpływa na odcień bieli w aplikacjach. Jest dokładnie na odwrót, w porównaniu z moim starym s22 ultra jakość ekranu jest o poziom wyższa, zresztą zwraca na to uwagę również szereg recenzentów, niby te same parametry ale wyższa jakość.
08-02-2023 03:00 PM
08-02-2023 03:01 PM
A jesteś w stanie wstawić zdjęcie przedstawiające oba telefony?
08-02-2023 03:04 PM
Tak, tylko trochę później, jak żona wróci z pracy. Obawiam się, że mam jakiś lewy egzemplarz, a skorzystałem z opcji "Odkup" więc lada dzień będę musiał odesłać s22 Ultra i trochę boję się, że zostanę z jakimś wadliwym egzemplarzem.
08-02-2023 03:09 PM
@Saintsilver, jeżeli uważasz, że model jest wadliwy to najprostszym sposobem będzie odstąpienie od umowy kupna na odległość (jeżeli kupiłeś w sklepie internetowym z dostawą do domu).
08-02-2023 03:38 PM
Wszystko fajnie, ale już nie zamówię ponownie a) ze zniżką od Samsunga b) nie ma już na stronie Samsunga ani koloru czarnego ani grafitowego, a inne mi się nie podobają. Wychodzi na to, że jedyne sensowne rozwiązanie to oddać i darować sobie, a szkoda, bo czekałem na niego - pierwszy od lat z snapdragonem 😞
08-02-2023 03:44 PM
@Saintsilver, niestety nic więcej nie wymyślimy na forum. Samsung co jakiś czas przygotowuje promocje więc możliwe, że za jakiś czas ten model znów będzie można kupić w lepszej cenie.
08-02-2023 04:07 PM — edytowano 09-02-2023 02:34 PM
@Saintsilver, Porównaj oba ekrany, korzystając z menu testowego dostępnego pod kodem *#0*#. Możliwe też, że w S23 masz włączoną jakąś opcję, o której nie wiesz.
08-02-2023 04:24 PM