Zauważyłem, że od około 2 tygodni, telefon ciągle gubi sygnał sieci. Przebywam w NL, numer mam z Plusa, który korzysta z nadajników LycaMobile i nie wiedząc czemu, gubi mi sygnał sieci (na automatycznym trybie przełącza się między LycaMobile, Odido i vodafoneNL) lub internet przełącza się na edge+.
Wcześniej nic takiego się nie działo. Możliwe, że którąś aktualizacja wpłynęła negatywnie na sygnał, że tracę sieć?
Podejrzewam, że korzystasz z roamingu. Jeśli przebywasz na terytorium jednego kraju to pooponuję tobie abys zmienił ustawienia i wyszukał sieć ręcznie. Pierwsza sieć na liscie od góry jest najmocniejsza i wtedy ją ustaw. Sprawdź jak to zadziała.
Tak, korzystam z roamingu (numer z Polski, więc roaming jest niezbędny będąc w Holandii). Zastanawia mnie jednak fakt, dlaczego zaczęło się tak dziać. Wcześniej nie miałem takich problemów. Obecnie ustawiona sieć to vodafone NL i póki co jest dobrze, jednakże nie wiem czy ta sieć nie będzie pobierała opłat za internet w roamingu po upłynięciu kwartału
W każdej naszej sieci masz miesięczny limit GB na internet w roamingu. Masz nr na abonament w Plusie czy na karte. Jesli go wykorzystasz to potem albo dokupujesz albo odpowiednio płacisz za każdy 1 GB. Tylko oplaty masz w Plusie. Żadna sieć zagraniczna ciebie nie obciąża opłatą.
Każda sieć ma swoje limity. Mi nie chodzi o limit danych, lecz o czas. Po kwartale, na starym numerze w Play, operator naliczał mi opłatę za dane komórkowe, z racji przebywania w Holandii dłuzej niż kwartał, nawet jak miałem pakiet danych roamingowych.
Miałem podobna sytuację w Czechach. Nie wiedzieć dlaczego telefon miał słaby zasięg I internet praktycznie nie chodził w trybie automatycznego wyboru sieci. Gdy wyszukałem sieci ręcznie I wybrałem ta z najmocniejszym sygnałem nagle wszystko zaczęło działać tylko trzeba było zmieniać siec gdy się przemieszczałem. Po zmianie na tryb auto dalej namiętnie łączył się z jedną konkretną która praktycznie nie działała