Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z nfc

(Temat utworzony: 19-09-2024 09:54 AM)
867 Wyświetlenia
marc161
Journeyman
Opcje
Po ostatniej aktualizacji systemu (oneui 6.1) w moim s23 nie działa NFC. Nie wykrywa nic przy przybliżeniu do czytnika w sklepie. Wszystko podpięte jak należy, aplikacja banku (PKO) przeinstalowana, płatności włączone. Dane aplikacji NFC były czyszczone. Macie jakieś inne pomysły czy czekać na aktualizację?
77 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
@marc161 napisał, że już to zrobił.
0 Like
swoosh26
Navigator
Opcje

U mnie też problem na S23 ale z apką ING.

Zero reakcji po przyłożeniu do terminalu.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@swoosh26 Płacisz otwartą aplikacją, czy po prostu przykładasz telefon do terminala?

0 Like
swoosh26
Navigator
Opcje
Przykładam do terminala
0 Like
Members_3z4YUoY
Apprentice
Opcje

Mam ten sam problem - S24U po ostatniej aktualizacji do One UI 6.1 trzeba najpierw otworzyć aplikacje (w moim przypadku ING) aby płatność się powiodła. 

"Zapłać otwarta aplikacją" - wyłączone. Przed aktualizacja problemu nie bylo, przykładałem telefon i od razu płaciło domyślną aplikacją.

0 Like
swoosh26
Navigator
Opcje

Wczoraj przesiadłem się z płatnościami z apki ING na Google Pay i płatności zbliżeniowe zaczęły działać.

0 Like
marc161
Journeyman
Opcje
Zrobiłem wczoraj, napiszę dzisiaj jak wyszło
0 Like
marc161
Journeyman
Opcje
Co ciekawe, opcja Huawei share (naklejka) z NFC działa, więc problem jest tylko z bankiem
marc161
Journeyman
Opcje
Pomogło, dzięki!
xdziunia
Pioneer
Opcje
Nie wiem jak teraz po aktualizacji ale od jakiegoś czasu jak przykładałam telefon do terminala musiałam wpisywać kod PIN telefonu ktoś tak miał?
0 Like