Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z łapaniem ostrości podczas robienia zdjęć 23 Ultra

(Temat utworzony: 18-09-2023 03:59 PM)
1951 Wyświetlenia
Caro91
Apprentice
Opcje
Zauważyłam, że po nowej aktualizacji z wrześniowymi zabezpieczeniami, aplikacja aparat ma problem z łapaniem ostrości w trybie auto. Musialam wskazać punkt, w ktorym ma złapać ostrość bo inaczej cały kadr był nieostry. Soczewki aparatu były czyste. Czy też ktoś to zauważył?
18 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początek wyczyścić dane aplikacji aparat i sprawdzić ponownie.
- USTAWIENIA
- APLIKACJE
- APARAT
- DOMYŚLNA PAMIĘĆ
- WYCZYŚĆ DANE
Mitschel
Voyager
Opcje
Pytanie precyzujace: czy obraz na ekranie podczas podglądu kadru (przed zdjęciem) masz nieostry, czy brak ostrości jest zauwazalny dopiero wtedy, gdy oglądasz zrobione zdjęcie?
Caro91
Apprentice
Opcje
Przed zrobieniem zdjęcia mialam nieostry obraz. Wczoraj jak robilam serię zdjęć, to zobaczyłam w podglądzie, że są nie nieostre.
Mitschel
Voyager
Opcje
Spojrzałem u siebie. Podgląd żyleta. Zdjęcie - tu leciutkie mydełko, czyli lekko rozmazane (na powiększeniu)
0 Like
Caro91
Apprentice
Opcje
Zauważyłam to teraz po nowej aktualizacji. Wcześniej nie miałam takiej sytuacji. Aparat ładnie łapał ostrość na podglądzie
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
ambasador
Explorer
Opcje
Obecnie posiadam S23 Ultra, który od pewnego czasu nie łapie ostrości przy zoom x10 w pozycji poziomej. W pionie wszystko działa jak należy. Problem ten był tak irytujący że postanowiłem oddać telefon do serwisu.
Przy pierwszej próbie naprawy wymieniono tylną pokrywę baterii. Telefon wrócił i ponownie został wysłany na serwis z tą samą usterką. Przy drugiej naprawie wymieniony został moduł aparatu. 
Telefon wrócił z serwisu, a problem z brakiem ostrości występuje nadal. Teraz wygląda to tak że w aplikacji aparat co drugie zbliżenie jest zamazane. Pomaga obrócenie aparatu w pozycję pionową bądź skierowanie telefonu w dół . W aplikacji Expert RAW przy zoomie x10 za każdym razem obraz jest zamazany. 
Miał ktoś podobny przypadek? 
Proszę o pomoc jak dalej postąpić z serwisem, by w końcu przyłożyli się do naprawy. 
Edyta82
Troubleshooter
Opcje
Miałam podobny problem w S23U, tylko u mnie polegał on na tym, że używajac zoom 10x po zmroku, czy przy zdjęciach nocnych zdjęcia były zamazane, czego nie było zaraz po kupnie telefonu. Pisałam nawet post i załączałam przykładowe zdjęcia. Zgłosiłam problem przez Samsung Members w zakładce raport o błędach i po jakimś czasie dostałam aktualizacje po której zdjęcia sie poprawiły.
0 Like
ambasador
Explorer
Opcje
Również zgłaszałem powyższy problem w samsung members, niestety przez 1.5 miesiąca brak odpowiedzi.
0 Like