Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ładowaniem

(Temat utworzony: 25-11-2024 08:48 PM)
753 Wyświetlenia
mooisa
Apprentice
Opcje
Witam, od kilku dni mam problem z ładowaniem telefonu samsung s23, a mianowicie telefon po podłączeniu do ładowania, zaczyna przerywać i wznawiać ładowanie. Raz występuje to po naładowaniu kilkunastu procent, a raz odrazu po podłączeniu. Trwa to przez jakiś czas, aż w końcu po tym jak sama kilkukrotnie podłącze i odłączę ładowarkę zaczyna ładować się już bez przerywania do pełna. Nie występuje to też przy każdym ładowaniu, np. dzisiaj po podłączeniu naładował się bez przerywania. Problemem raczej nie jest ładowarka, bo gdy próbowałam użyć innej wydarzyło się to samo. Uruchomienie ponowne telefonu nic nie daje. Nie wiem czy może mieć to jakieś znaczenie, ale zauważyłam że problem ten pojawił się po aktualizacji, którą ostatnio wykonałam.
0 Like
10 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam proszę wyczyścić dane aplikacji USBSettings.
Ustawienia --> Aplikacje --> zaraz nad aplikacjami po prawej stronie 3 kreski --> Pokaż aplikacje systemowe --> ok --> USBSettings --> Pamięć --> Wyczyść dane.

Jeżeli to nie pomoże proszę wykonać zabieg Wipe Cache Partition.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Na początku bym sprawdzil na innym kablu dobrej jakości. Druga sprawa czy jak wkłada Pan kabel to słychać kliknięcie, czy jest dość luźny?
mooisa
Apprentice
Opcje
Słychać kliknięcie, a kabel nie jest luźny
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Na innych kablach Pan sprawdzał, lub na wyłączonym telefonie?
mooisa
Apprentice
Opcje
Sprawdzałam ogólnie na innej ładowarce, na samym innym kablu nie, kabel jest oryginalny dołączony do telefonu i inne urzadzenia ładuje. Na wyłączonym telefonie też się pojawiał ten problem
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jesli tak, to wina będzie leżeć w module ładowania.
mooisa
Apprentice
Opcje
Warto wykonywać polecenia od Pana wyżej, czy telefon nadaje się do serwisu?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie zaszkodzi wykonać tego zabiegu, ale tego typu objaw raczej będzie usterką mechaniczną
mooisa
Apprentice
Opcje
Dobrze,dziękuję bardzo za pomoc!
0 Like