Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Poze neclare în aplicatia Messenger

(Subiect creat la: 17-06-2024 01:53 AM)
331 Vizualizări
Gabitzu2310
Troubleshooter
Opțiuni
Salut.
De cand am cumparat telefonul am o problema cam nasoala pe partea de foto în aplicatia messenger. Mai exact fotografiile sunt realizate neclar si foarte conturate la detalii. 
Am rugamintea celor care au gama S23 sa imi confirme si mie daca voua va ies la fel fotografiile in messenger.
Atasez doua fotografii din care prima realizata in aplicatia messenger, iar a doua in aplicatia foto a camerei de la Samsung sa vedeti diferentele. 
Am reincercat reinstalare + golire data si cache dar fara rezultat.
Pe vechiul telefon S10e nu am problema asta. 

image

image

4 Răspunsuri
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Salut,
Te asigur ca problema asta o avem cu toții mai mult sau mai puțin vizibila.
Soluția este sa nu faci poze în aplicații de genul, ci doar în aplicația camerei
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Aplicațiile de socializare fac poze foarte slabe în general. Inclusiv atunci când faci poza cu aplicația telefonului și apoi o încarci, acestea o micșorează și o comprimă foarte tare, iar algoritmii care fac asta nu sunt deloc printre cei mai buni. Cu cât pozele sunt la rezoluție mai mare și mai conturate (sharpness ridicat), cu atât pozele încărcate pe rețele sunt comprimate mai agresiv și o să arate mai urât acolo.
Încearcă să faci pozele cu aplicația telefonului, la 12 MP, nu mai mult, și eventual vezi dacă nu arată mai bine dacă setezi în Camera Assistant, "Reducere claritate imagine" pe mediu.
Gabitzu2310
Troubleshooter
Opțiuni
Mulțumesc de info.
Dar cum pe S10e se văd mult mai clar fotografiile făcute în messenger ?
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
În prima poza nu este vorba de neclaritate (ca și cum nu ar fi focalizata corect imaginea). Ce vezi acolo sunt artefacte jpeg cauzate de comprimarea agresivă (dacă te uiți atent, arată ca și un frame dintr-un clip video). Ca să înțelegi de ce arătau mai bine pozele pe S10e, este mai complicat. Trebuie să înțelegi cum funcționează redimensionarea pozelor, compresia jpeg și vederea. Dar ideea este că o să vezi cu atât mai mult diferența între poza originală și cea redimensionată și comprimata, cu cât originalul este mai detaliat. Redimensionarea și comprimarea funcționează mai bine atunci când ai detalii mai puține și mai neclare din start, și chiar poate face o poză puțin blurata să fie în final mai clară.
În schimb o să facă mai neclară o poză cu multe detalii fine, unde practic le amesteca la redimensionarea sau comprimare. Dar depinde foarte mult de algoritmii folosiți