Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pół martwe piksele S23

(Temat utworzony: 13-06-2023 03:19 PM)
1102 Wyświetlenia
kilodzulo
Student
Opcje
Witam, 
Od miesiąca jestem użytkownikiem Samsunga s23 i od 2 dni zauważam na ekranie jakby grupę 4 pikseli która jest lekko ciemniejsza niż pozostała treść wyświetlana na telefonie, i można je dostrzec lepiej przy przyciemnieniu ekranu. Ktoś wie co to może być, generalnie piksele dobrze wyswietlają kolory tylko raz na jakiś czas mrugną na czarno. 
9 Odpowiedzi
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
W którym miejscu ekranu to się dzieje?

kilodzulo
Student
Opcje
U góry, trochę pod paskiem z iloscią baterii itp.
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Wygląda mi to na czujnik zbliżeniowy/oświetlenia.Screenshot_20230613_173723_Adobe Acrobat.jpg

ArekTheBoss
Pioneer
Opcje
Jeśli to nie wspomniany czujnik tylko faktycznie problem z pikselami to polecam się wstrzymać z ewentualnym serwisem.

Jakoś na przełomie marca/kwietnia zauważyłem u siebie na s23u uszkodzony piksel świecący non stop na niebiesko. Z uwagi na wyjazd na majówkę i później Boże ciało nie oddałem telefonu na serwis bo nie mam zastępczego.

Około 1/1,5h pouzywalem aplikacji do naprawy tego typu defektów a po ok 2-3 tygodniach samo znikło :winking-face:
0 Like
art87
First Poster
Opcje
Witam, i jak się sprawa zakończyła? Czy nadal problem występuje?
0 Like
Patryk807
Student
Opcje
Mam to samo w s23+, zauważyłem to wczoraj podczas oglądania YouTube i dziś też. Gdy wyłączę ekran i włącze wtedy to znika. Są to takie 4 małe piksele (mały kwadracik) myślałem, że pada mi ekran, jest to dokładnie w tym miejscu co napisał użytkownik Zbigolek (czujnik zbliżeniowy oświetlenia). Piksele nie są całkiem czarne, tylko delikatnie przyciemnione. Póki co trochę się uspokoiłem, bo myślałem, że 3 miesiące po zakupie s23+ już będę mieć problemy z wyświetlaczem.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Patryk807, te kwadraciki zauważysz również podczas wykonywania połączeń, często rozmawiam na głośnomówiącym i je widzę. Będą znajdować się po prawej stronie obok odliczanego czasu połączenia. Wystarczy, że będziesz poruszał smartfonem tak, żeby zmieniała się ilość światła, które trafia na wyświetlacz, a te kwadraciki będą cały czas pulsować (animacja zbliżania się i oddalania).

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members_56EnwLq
First Poster
Opcje

Hejka, mam taki problem w s23 uktra tylko że ten piksel znajduje się tak ok 4cm od góry ekranu , 2 cm od prawej strony ,  jest jakieś rozwiązanie? , akurat jak piszę to nie mruga .. a tak no , dziś dopiero zauważyłem. Są jakieś aplikacje którę to sprawdza ? Czy systemowa diagnostyka coś pomoże? Jakoś nie chcę świateł choinkowych za 6k , więc są jakieś rady na to? 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_56EnwLq, dasz radę zrobić zdjęcie, jak to wygląda? Jeśli na zdjęciu nie będzie widoczne, to mimo to zaznacz też po prostu miejsce, w którym to widzisz. W jakich okolicznościach widać te piksele?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.