Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niska temperatura a wyłączenie się tel

(Temat utworzony: 03-03-2023 10:08 PM)
342 Wyświetlenia
Aras1313
Helping Hand
Opcje
Wróciłem dziś ze spaceru było dość zimno na dworze, po powrocie tel lezal z 10min na stole po czym podłączyłem go do ładowarki i włączyłem udostępnianie internetu do tv tel s23ultra telefon nagle się zrestartował na screenie widac skok temp dziwi mnie ze takie coś się stało powinno oprogramowanie w takim przypadku poprostu np nie pozwolić ładować tak jak ma to miejsce w przypadku gdy telefon jest za gorący, mieliście taki przypadek?

image

2 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Aras1313 Problemem mogła być właśnie nagła zmiana temperatury otoczenia przed ładowaniem - szczególnie jeżeli posiadasz mocniejszą ładowarkę - 25W i 45W będzie ładowało telefon szybciej niż 15W, ale w rezultacie sprzęt może się mocniej nagrzać, co nie jest też wcale niczym niezwykłym.

Kombinacja tych czynników mogła doprowadzić do sytuacji, w której system uznał za stosowne wyłączenie urządzenia, aby nie doprowadzić do jego uszkodzenia. Oczywiście telefon może też wyłączać działajace w tle aplikacje, czy też zaprzestać ładowania - to jedna z opcji, ale najwidoczniej wybrał to, co było najbezpieczniejsze i najbardziej odpowiednie do sytuacji.

0 Like
Aras1313
Helping Hand
Opcje
Tak Ładowarka była 25w ale szybkie ladowania mam wylaczone
0 Like