Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Limitare procese fundal

(Subiect creat la: 29-07-2023 10:39 PM)
1038 Vizualizări
Vladonee
Explorer
Opțiuni
Salutare !!
De aproximativ o luna de zile am facut trecerea de la un S20 Ultra de 12GB catre un S23 Ultra de asemenea de 12GB . Transferul de date l-am facut prin intermediul "Smart switch", filtrand cat de cat datele si pastrand in mare parte doar ce am considerat ca imi este necesar pe cel din urma. Desi ambele telefoane ruleaza cu ultimele updateuri la zi si cu aceleasi setari pentru aplicatiile de fundal,am sesizat ca in ciuda gradului de incarcare teoretic mai ridicat, S20ul imi foloseste intotdeauna mai putina memorie RAM decat S23ul. Totodata am sesizat ca in ciuda acestor setari , S23ul revine intotdeauna in decurs de 2-3 minute maxim de la optimizarea facuta in "Intretinere dispozitiv" de la starea "Excelenta" la "Buna" cu fluctuatii intre 4.2GB RAM utilizati(imediat ***** optimizare) pana la 6.7 uneori si 7(fara sa il supun la un efort considerabil cu 15 ferestre deschise, jocuri, sau cine stie ce aplicatii grafice) in timp ce S20ul se mentine in conditii poate mai intense de utilizare in jurul valorii de 4-5GB RAM utilizati fiind foarte rar nevoia de optimizare si pastrandu-si starea ca fiind "Excelenta". De asemena am observat ca limitarea proceselor de fundal in cazul S23-ului, revine in cazul restartarii mereu la "Limita standard" dar nu stiu daca este normal sau nu si nici nu am incercat pe celalalt, iar aplicatiile care se opresc in cazul optimizarii , au tendinta de a reveni la nesfarsit desi le-am setat pe fiecare in parte sa isi limiteze activitatea. SCUZE pentru post-ul foarte lung , dar am incercat sa fiu cat mai precis in detalii .

Care ar putea fi cauza ?

MULTUMESC

image

image

1 Soluţie
Soluţie
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. În general android umple cam 60-80% din memorie dacă are cu ce. Partea cu optimizarea e posibil să apară dacă are o aplicație pe care ai folosit-o deschisă în fundal. La optimizare scoate din memorie unele procese, dar având memorie disponibilă suficienta le încarcă înapoi pentru a fi pregătite de utilizare. Comportamentul este normal. Poți face următorul test: dă-i optimizare, apoi deschide două aplicații, de exemplu Chrome și samsung members. În acest moment ar trebui sa apară doar "bună" și sa fie activ butonul de optimizare. Nu da optimizare ci din lista de aplicații recente închide manual acele aplicații, apoi intră din nou în device care și ar trebui să apară "excelent"

Vizualizare soluţie în postul original

1 Soluţie

8 Răspunsuri
Soluţie
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. În general android umple cam 60-80% din memorie dacă are cu ce. Partea cu optimizarea e posibil să apară dacă are o aplicație pe care ai folosit-o deschisă în fundal. La optimizare scoate din memorie unele procese, dar având memorie disponibilă suficienta le încarcă înapoi pentru a fi pregătite de utilizare. Comportamentul este normal. Poți face următorul test: dă-i optimizare, apoi deschide două aplicații, de exemplu Chrome și samsung members. În acest moment ar trebui sa apară doar "bună" și sa fie activ butonul de optimizare. Nu da optimizare ci din lista de aplicații recente închide manual acele aplicații, apoi intră din nou în device care și ar trebui să apară "excelent"
Vladonee
Explorer
Opțiuni
Am incercat acum si aparent nu are foarte mare legatura , in schimb am mai observat ca imi incadreaza aplicatii deschise sau utilizate f frecvent ca fiind "neutilizate recent" , exemplu whatsapp(pe care intru minim o data pe ora)Screenshot_20230729_230916_Device care.jpgScreenshot_20230729_231534_One UI Home.jpgScreenshot_20230729_231459_Device care.jpg
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Nu de acolo ma refeream. Dacă apeși pe cerc pe bara de navigație, sau gestul din marginea de jos a telefonului în sus, depinde cum îți e setat.
De acolo dai închidere toate.
Apropo acea lista e altceva, și recent pentru sistem nu e același lucru ca și pentru noi 🙂1690661882311_1690661882302_0.jpg
Vladonee
Explorer
Opțiuni
😁😁 da , aparent in momentul in care deschid chiar si o aplicatie se schimba in stare "buna" si revine la "exceptional" in momentul in care inchid . S20ul aparent se tine putin mai bine . Cu aceeasi aplicatie deschisa ramane pe pozitie . Deci banuiesc ca este din numarul mai mare de "aplicatii neutilizate recent" de catre sistem . Am cum sa le limitez pe acestea ?
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Depinde de algoritmul de la device care. Nu are rost sa limitezi decât acele aplicații pe care nu le folosești. Daca ai așa ceva atunci poți sa le dezinstalezi/ dezactivezi. Aplicațiile pe care le folosești rar și nu ai nevoie de notificări poți sa le pui în deep sleep din device care>baterie>Limite utilizare în fundal. Mai poți sa restricționezi procese din Setări>Aplicații apoi intri pe o aplicație și la baterie ai mai multe opțiuni, dar doar dacă știi ce fac acele procese și la ce sunt folosite. În general nu umbla la setările din developer options, mai ales dacă nu știi exact ce face fiecare, pentru că o să faci telefonul sa meargă mai rău nu mai bine. Faptul ca acele procese sunt în memorie nu înseamă că și consumă baterie sau încetinesc telefonul, din contra.
Vladonee
Explorer
Opțiuni
Am inteles . De limitat am limitat absolut totul, pe ambele dispozitive , toate aplicatiile sunt puse in deep sleep iar unde a fost posibil le-am eliminat permisiunile in cazul neutilizarii . In principiu eu sunt multumit daca primesc date decat in cazul in care intru pe o aplicatie, in rest , totul este pe silent, notificari etc . Multumesc mult oricum pentru lamurire. Trebuie sa dau o bere
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
La partea cu limitarea de fundal, așa e, cred că revine la setarea implicită. Dar acolo las-o așa cum e. Acea setare e pentru numărul de aplicații active (deschise de utilizator) în fundal. Dacă limitezi numărul la 1 să zicem, atunci de fiecare dată dacă deschizi o alta aplicație, pe cealaltă o închide și dacă vrei să o deschizi din nou atunci o încarcă de la zero. E totuși un ultra, nu are sens sa îl limitezi. La fel nu folosi aplicații care promit să elibereze automat memorie. După cum ai văzut e degeaba, android încarcă înapoi procesele și nu ar face decât să îți consume bateria mai tare lupta între acea aplicație și android. În mod normal, device care face o optimizare în fiecare zi, deci nu prea ai nevoie de alta decât dacă ceva nu merge bine.
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
O mica precizare/adaugire...nu este vorba de maxim X "aplicatii" ci maxim X "procese".... Posibil sa ai doar 1 aplicatie deschisa dar sa iti ruleze 4 procese pt ca acestea nu sunt lansate neapărat de aplicatiile utilizator, pot fi si componente ale sistemului de operare. Recomandarea ar fi totusi sa nu umblati acolo daca nu este neaparat necesar

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare