Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gubienie GPS S23

(Temat utworzony: 20-02-2023 10:06 AM)
2871 Wyświetlenia
Ambro23
First Poster
Opcje
Witajcie, czy w Samsungu S23 też ktoś napotkał problem z gubieniem gps podczas używania Google Maps? Po ustawieniu trasy gps działa kilkanaście-kilkadziesiąt minut, po czym pojawia się komunikat "wyszukiwanie sygnału gps". Pomaga dopiero wyłączenie usług lokalizacji, zamknięcie aplikacji i ponowne załadowanie trasy. Jestem ciekaw czy to jakiś błąd, który zostanie poprawiony podczas aktualizacji czy wada fabryczna telefonu...
0 Like
31 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek zresetować ustawienia sieciowe. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.

r3d1
Helping Hand
Opcje

Też tak miałem jak jechałem "z gór"... Myślałem, że to efekt mocno zachmurzonego nieba, padającego śniegu i ogrzewana przednia szyba... (choć w poprzednich Samsungach nie zdarzało mi się to)... hmmm muszę poobserwować...

0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
U mnie też jest coś takiego czasami w s22 Ultrona S9 w Plusie Nigdy czegoś takiego nie miałem na s20 Fe 5g ze snapdragonem też się coś takiego wydarza nie wiem z czego to wynika może to Android albo jakieś sterowniki
0 Like
r3d1
Helping Hand
Opcje

W S22 Ultra nigdy mi się to nie zdarzyło (na exynos - jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie dla GPS)

0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
A mi na exynosie s22u. I snapie s20fe5g. Na s9 plus nigdy. Ciekawe. Ale jest to bardzo zadko . Czesto jak jade dlugo ponad 2 godziny .
0 Like
Ambro23
First Poster
Opcje
Zresetowałem ustawienia sieciowe i pokonałem trasę 120 km tam i z powrotem. W pierwsza stronę gubił gps 2 razy (w trakcie wyłączyłem gps i dane komórkowe, chwilkę odczekałem i gps znowu działał - pomimo tego nawet że dałem opcje "wymuszaj pełne pomiary GNSS" w opcjach programisty). W drodze powrotnej natomiast ani razu nie zgubił zasięgu, także już nie mam pojęcia o co chodzi. Może jakaś przyszła aktualizacja to poprawi.
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Hej. Wlasnie sobie przypomniałem co u mnie naprawiło temat. Pierwsza rzecz co weź z paska bocznego ustaw sobie i uruchom kompas jest fabryczne . Nastepnie uruchom w nim na zewnatrz kalibracje kompasu i zrób ją. Powinno pomóc. Jesli to nie da rady. To sciagni sobie apk gps status& toolbox mozliwe ze jest platna ja kupilem dawno na promo za 4zl.. Jest tam opcja skasuj dane AGPS zrob to. I nastepnie pobierz nowe dane AGPS . Pote skalibruj kompas od nowa. Wlacz i wylacz telefon. Odpal nawigacje i powinno pomoc. Mi to pomoglo tylko znlazlem to dawno gdzies na reddicie . I zawsze jak masz taki problem przeprowadź taka procedure. Mi tylko to zalatwilo temat.
0 Like
Members_AqhurmN
Apprentice
Opcje

Witam,

Również mi się dziś pojawił ten problem po kilku dniach użytkowania telefonu. Po ustawieniu nawigacji GPS określa moje położenie nawet 100 metrów dalej i odnaleźć się nie może. Również podczas jazdy gubi co chwilę sygnał GPS. Ustawienia sieciowe resetowałem, GNSS odznaczony, nawet repair app zrobione i nic nie pomaga.

0 Like