Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s23u ładowanie w nocy

(Temat utworzony: 24-04-2023 08:05 PM)
3006 Wyświetlenia
Dawidd
Journeyman
Opcje
Cześć, czy w s23u jest opcja, że po naladowaniu bateri do 100 procent nie jest ona calay czas doładowywana a telefon działa bezpośrednio "na kablu"? 
36 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Ta opcja jest już od czasu baterii litowo jonowych. Telefon po naładowaniu do 100% jest tylko podtrzymywany.Ładowanie telefonu przez noc samo w sobie nie wpływa obecnie tez na żywotność akumulatora. Co więcej najnowsze modele smartfonów mają zabezpieczenia, niepozwalające układowi zasilania „przeładować” baterii. A niektóre modele telefonów w momencie, gdy są w pełni naładowane, a wciąż pozostają podpięte do ładowarki przełączają się na zasilanie z gniazdka, odciążając baterię - jest to podobne rozwiązanie jak w laptopach.
Dawid477
Pioneer
Opcje
Psujesz se tym baterię włącz ochronę baterii wydłuży Ci żywotność
Mario554
Explorer
Opcje
Dokładnie. Ładuje do 85%. Warto
Basement777
Pathfinder
Opcje
Autorowi wątku chodzi chyba o to, czy po naładowaniu baterii telefon może przełączyć się na zasilanie wyłącznie z sieci i nie korzystać w ogóle z baterii. Jeśli dobrze rozumiem pytanie, to wydaje mi się, że nie ma takiej opcji.
"Telefon po naładowaniu do 100% jest tylko podtrzymywany" - czyli bateria jest cały czas doładowywana. Może mniejszym prądem ale jest.

Nie pamiętam dokładnie ale chyba któryś gamingowy model telefonu Asusa (albo innego producenta) ma właśnie taką opcję, że działa wyłącznie na zasilaniu z adaptera sieciowego aby nie obciążać ogniwa podczas długiego grania.
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Kup sobie gniazdko sterowane przez wifi, podłącz pod ładowarkę i ustaw rutynę, która je wyłączy, gdy bateria telefonu osiągnie 100%.
Dawidd
Journeyman
Opcje
Dzięki za odpowiedź! Dokładnie o to pytałem;)
Marszal1983
Helping Hand
Opcje
Swego czasu jak używałem do s21 ładowarki indukcyjnej, nie samsunga, to lądowało się do pełna po czym procenty w baterii spadały. Oczywiście jak podniosłem telefon i ponownie położyłem to znowu uzupełniał baterię.
TenTaki
Troubleshooter
Opcje
To jest funkcja potrzebna gdy telefon jest długo/ stałe podłączony do ładowarki bo jest uzywany jako urządzenie stacjonarne... jest to tzw ładowanie buforowe.
Nie ma najmniejszego sensu tego na codzień używać... nic to nie daje.
sslag
Voyager
Opcje
Ile ludzi tyle opinii na temat tej funkcji. Mógłbyś proszę rozwinąć wątek - warto czy nie warto ograniczać na codzień ładowanie do 85%?
0 Like