Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Contacte șterse

(Subiect creat la: 02-02-2024 11:45 AM)
898 Vizualizări
NB2023
Pioneer
Opțiuni
Salutare,

Știu că a mai fost dezbătută problema, dar n-am găsit un răspuns/explicație.
Făcând azi curațenie printre poze, am zis să le șterg și din trash, să nu aștept 30 de zile să se întâmple automat, și surpriză, aveam și 24 de contacte marcate pentru ștergere. Contactele sunt sincronizate cu contul Google și până la Samsung n-am mai avut astfel de probleme.
Aveți idee ce cretinătate de aplicație are astfel de inițiative?
Dacă nu le vedeam în trash, habar nu aveam, cine știe câte a mai șters de când am Samsung și n-am observat. Acum ce să fac, să-mi fac ruina lunară să verific trash-ul? Mi-e și teamă să mă gândesc că așa cum șterge contacte de capul lui, se apucă de șters și altele.
Mulțumesc

PS: după restaurarea celor șterse, la câteva minute au apărut alte 28...
11 Răspunsuri
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salut,
Ai incercat sa muti câteva contacte in contul Samsung? Eu am toate contactele in contul Samsung și nu am probleme.
NB2023
Pioneer
Opțiuni
Sunt sincronizate și cu contul Samsung, am scos sincronizarea.
0 Aprecieri
3Merlin
Legend
Opțiuni
Fii mai explicit: ce sincronizare ai scos?
Există patru "locuri" unde poți salva numărul de telefon al unui persoane (contact, în engleză):
1) cartela SIM;
2) memoria internă (nevolatilă) a telefonului;
3) contul Google, mai exact serverele din centrele lor de date (așa zisul cloud Google);
4) contul Samsung (de fapt serverele lor).
Aplicația Samsung Contacts (aia cu iconița portocalie), preinstalată pe orice telefon Samsung îți permite sincronizarea contactelor salvate la punctele 2), 3) și 4), din lista de mai sus. În plus, poți copia numerele și numele pe cartela SIM.
Aplicația Google Contact ("cretinătate de aplicație", după părerea ta, care-ți șterge contactele "de capul ei") o poți descărca și instala pentru a face sincronizarea între contactele salvate la punctele 2) și 3). Are aceeași iconiță, doar culoarea diferă (albastru la Google).
Eu le am instalate pe amândouă. Anul trecut am avut aceeași problemă... E o rutină (nu ruină!) utilă să verifici coșul de gunoi de două ori pe lună.
NB2023
Pioneer
Opțiuni
Am eliminat sincronizarea cu contul de Samsung, o să urmăresc de acum aspectul asta. Rutina am vrut sa scriu, nu ruina.
0 Aprecieri
3Merlin
Legend
Opțiuni
Cu alte cuvinte, ți-ai tăiat (singur) creanga de sub picioare. Nu-i de mirare că ești plin de vânătăi!
😀😁🤣
NB2023
Pioneer
Opțiuni
A rămas sincronizarea cu contul de google, sunt curios cine are inițiativa de stergere, nu e că și cum ar fi o replicare intre două baze de date care ar trebui sa fie identice, sincronizare bidirectionala predispusa conflictelor, aici e un simplu push dinspre telefon către google și Samsung.
3Merlin
Legend
Opțiuni
Aparent ești un tip Inteligent (adică AI, pe englezește)...
Lucrezi în domeniul IT (tensiune înaltă, pe oltenește)?
😉
0 Aprecieri
NB2023
Pioneer
Opțiuni
:))
0 Aprecieri
3Merlin
Legend
Opțiuni
(:?!;)
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. După schimbările de la contul google (de anul trecut) multă lume are probleme cu contactele. Probabil sfatul Emiliei Duna este cel mai bun, mută contactele în contul Samsung.
https://www.go4it.ro/content/internet/o-actualizare-google-ar-putea-sterge-contactele-salvate-pe-tel...
NB2023
Pioneer
Opțiuni
Mersi
0 Aprecieri