Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Cablu încărcare S23 Ultra

(Subiect creat la: 17-02-2023 08:23 AM)
1398 Vizualizări
PUSKY
Journeyman
Opțiuni
Salutare, ieri am achiziționat un s23 ultra, un telefon superb din toate punctele de vedere. Desi este un telefon mare, este foarte comod. Însă nu inteleg un lucru, daca tot oferă incarcare pe 45w, de ce nu îți dau si cablul care sa suporte aceasta incarcare? Pot intelege lipsa incarcatorului (e posibil sa ai unul acasa, ori economie, ori scaderea emisiilor de carbon), dar mi s-ar parea normal ca in cazul în care detin un incarcator pe 45w, 65w sau 100w sa mi se ofere macar cablul care sa ofere incarcarea promisa de producător.

23 Răspunsuri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Salut,

Sa te bucuri de el fără probleme!

Nu ai cablu in cutia telefonului? Ai căutat în chestia aia de carton unde ai hârtiile cu care vine însoțit?
PUSKY
Journeyman
Opțiuni
Cablu este, doar ca nu incarca la 45w. Este cel care suporta maxim 25w.
0 Aprecieri
TheSpidyFlash
Pathfinder
Opțiuni

Din pacate da. Cel de 45W este simtitor mai gros, si vine doar cu incarcatorul de 45W.

0 Aprecieri
PUSKY
Journeyman
Opțiuni
Nu cred ca acel cablu de 45W ar fi facut si pachetul mai gros.
0 Aprecieri
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni

Salutare, 

Sa te bucuri de el fara probleme!

Are cablu de încărcare. Uită-te bine în cutia de carton, acolo unde sunt și hârtiile care il însoțește. 

0 Aprecieri
TheSpidyFlash
Pathfinder
Opțiuni

Deci, ca sa ne intelegem, treaba sta in felul urmator:

- Incarcarea rapida de 25W apare pe ecran ca: Super Fast Charging
- Incarcarea super rapida de 45W apare pe ecran ca: Super Fast Charging 2.0 Si aici e diferenta intre un cablu pt 45W si 25W (sau normal, in functie de tipul de cablu si de faptul ca unele cabluri nu pot nici macar 25W)
20220923_092650.jpg

PUSKY
Journeyman
Opțiuni
Exact, perfect punctat. Si aici este si nedumerirea mea, de ce nu pun acel cablu de 45w in pachet? Deja nu cred ca mai este vorba despre protejarea mediului, ci doar sa te faca sa mai scoti niste bani din buzunar ca sa te poti bucura de telefon (pe care deja ai dat o suma destul de mare) la performante maxime.
TheSpidyFlash
Pathfinder
Opțiuni
Mda, aici e discutabil. Clar e un cost suplimentar, si majoritatea oamenilor nu o sa isi ia incarcatorul de 45W,ținând cont ca performantele vs 25W sunt minime.
0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Păi dacă spui că încărcarea rapidă normală de 25W apare pe ecran ca Super Fast Charging, nu mai este nici rapidă, nici normală.
Teoria ta nu funcționează.

Există următoarele tipuri de încărcare:
▪︎ Normală/Lentă(se obține prin dezactivare Fast charging, Super fast charging)
▪︎ Rapidă (Fast charging) care implică 15W.
▪︎ Super rapidă(Super Fast charging) care implică 25W.
▪︎ Super rapidă 2.0(Super Fast Charging 2.0) care implică 45W.

Anumite modele de smartphone nu au la setări ambele variante( Fast Charging şi Super Fast Charging)
Există doar Fast Charging pe care dacă o activezi acceptă atât 15W, 25W cât şi 45W. Au cumulat toate tipurile de încărcare într-o singură opțiune.
La S22 Ultra şi S23 Ultra(mai sunt şi alte modele) există ambele opțiuni, le-au separat.
▪︎ Fast Charging
▪︎ Super Fast Charging

Spre exemplu la Note 10+ care acceptă atât 25W cât şi 45W există doar Fast charging, care le cumulează pe cele două deşi este incorect, termenul de Fast charging fiind asociat doar cu 15W, Super fast charging cu 25W respectiv 45W.
Dar dacă este activat Fast charging, pe ecran se va afişa exact tipul de încărcare La 15W-Fast charging, la 25W- Superfast charging, la 45W- Superfast charging 2.0.

Da, cablul pentru 45W este mult mai gros şi nu vine în cutie.
Nici la Note 10+ care suportă 45W nu avea în cutie altceva decât charger 25W + cablul aferent. Încărcătorul de 45W şi cablul pentru el trebuia achizitionat separat. Singurul avantaj era că avea o mulțime de accesorii, rezerve S pen, adaptoare USB C-USB A plus încărcător şi cablu.
De pe la seria S21 gata, doar cablul, cheita SIM şi atât.
S22 Ultra avea doar cablul pentru încărcătorul de 25W, iar în cazul colegului cu S23 Ultra care a deschis topicul tot aşa. Doar cablul pentru charger de 25W. Cel gros pentru 45W se achiziționează fie separat fie încărcător 45W cu tot cu cablul aferent. Dar dacă ai deja charger de 15W sau de 25W, nu ai ce face cu cablul acela gros specific 45W limitarea fiind dată de charger.
0 Aprecieri
TheSpidyFlash
Pathfinder
Opțiuni

Eu ma refeream strict la 25W vs 45W. Pentru ca despre asta era vorba in postare. Nu am discutat despre incarcare lentă pentru ca nu isi ia cineva S23 Ultra (repet, postul acesta e pus pe forumul de S23 Ultra) sa incarce cu mai putin de 25W.

Dar da, ce zici tu legat de Fast Charging e adevarat, iar legat de cea Normala/Lenta,nu e necesar sa dezactivezi Fast Charging, ci doar sa incarci telefonul la un incarcator care nu suporta 15W (adica USB standard de PC/laptop, sau incarcatoare f vechi/baterii externe vechi).

0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Ai scris exact ce ai scris. Greşit. Aşa că nu are sens să te superi.
0 Aprecieri
TheSpidyFlash
Pathfinder
Opțiuni

Nu am gresit. Chiar nu am energie sa ma cert. Am zis NORMAL doar la cablu, si nu la incarcare, daca citesti mai atent. Cablul de 25W e normal, nu e nimic gresit cu asta. Da, poate sunt cabluri mai ieftine care nu suporta incarcare de 25W, dar eu am testat cablu original de ASUS de 15W cu incarcator de Samsung de 25W si a mers Super Fast Charging, deci depinde f foarte mult de multe aspecte. Domnul a intrebat total altceva, eu cred ca a inteles mesajul din prima si tot nu i-am rapsuns la intrebarea initiala: De ce nu pune Samsung cablu de 45W direct in cutie?
Daca vrei sa dai o mana de ajutor si detii informații utile, rapsunde direct la post.

PS: Am editat raspunsul, sa nu mai existe dubii.

0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
"Incarcarea rapida de 25W apare pe ecran ca: Super Fast Charging"

Deşi ai editat ce ai scris inițial tot greşit este.

Încărcarea de 25W nu este RAPIDĂ!!!
Este Super rapidă. Faci confuzii.
Cred că ar trebui să citeşti tu ce am scris. Cu atenție. Nu ştiu ce smartphoneuri şi ce încărcătoare ai tu. Dar eu dețin două modele de smartphone care suportă toate tipurile de încărcare şi chargere de absolut toate tipurile, inclusiv 15W, 25W, 45W. Când fac afirmații le fac fondate, bazate pe experiența reală.
Iar diferențele dintre 25W şi 45W nu sunt uriaşe la timpi de încărcare.
45W are avantajul unei încărcări mai eficiente pe anumite intervale. Dar per total diferența nu este uriaşă.
De la 15% la 85% este diferență de câteva minute.
0 Aprecieri
TheSpidyFlash
Pathfinder
Opțiuni

🤦‍Mda, nvm. după cum spuneam, asa ne place noua sa vorbim total aiurea si pe langa subiect. Te rog ajuta omul cu informatii utile, nu te apuca sa-mi explici mie marea cu sarea. Daca omul are obiectii, cu cel mai mare drag. 
Altfel, e timp pierdut si chiar am altceva mai bun de facut in momentul asta, decat sa pierd vremea total aiurea pentru ca nu am zis super rapida ci doar fast charge, desi am specificat clar 25W vs 45W in titlu, pentru ca nu ne intereseaza < 25W in contextul intrebarii initiale.

Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Aiurea ai scris tu. Bați câmpii cu grație, faci confuzii şi nu vrei să accepți asta. Te oboseşte ce scriu alții, foarte bine. Nu citi. Dar nu le mai scrie altora că încărcarea la 25W este rapidă. Este Super rapidă, asta afişează şi pe display. Faptul că unii au doar Fast Charging ca funcție şi acea încărcare la 25W este încadrată acolo este din software. Dar real, ea face parte din categoria Super Fast Charging. La 45W este Superfast Charging 2.0. Nu ştiu sincer ce vrea colegul cu topicul la nivel de cablu în cutie. Samsung nu pune în cutii cabluri preferențial după încărcătoarele pe care şi le cumpără unii sau alții. Ai bani de S23 Ultra, ai bani şi de încărcător cu cablu de 45W. Asta este valabil pentru toți, nu primesc în cutie cabluri diferite.
Aceasta este politica Samsung. Nu de două zile, de la seria S21.
Aşa că nu mai da replici de "expert" fără argumente. Ai pus o imagine cu diferența de grosime a cablurilor. Asta o ştie orice om care se informează/docukentează.
Plus că sunt două tipuri de încărcătoare de 45W, unul model vechi, altul nou lansat în perioada cu S22 Ultra. Modelul nou având şi lungimea cablului de 1.8m comparativ cu 1m cât are cel vechi, ceea ce pentru unii ar putea fi un avantaj.
Dar desigur, tu le ştii pe toate dar bați câmpii confundând încărcarea rapidă cu cea super rapidă.

Model nou-lungime cablu 1.8m
https://www.samsung.com/ro/mobile-accessories/45w-power-adapter-black-ep-t4510xbegeu/

Model vechi-lungime cablu 1.0m
https://www.samsung.com/ro/mobile-accessories/travel-adapter-ep-ta845-ep-ta845xbegww/

Dacă eu aş dori un încărcător cum a cumpărat @PUSKY, unde se specifică clar în descrierea produsului că se livrează fără cablu, nu cred că aş da comanda fără să mă informez sau să ştiu că în cutia de la S23 Ultra nu am un cablu adecvat care suportă 45W.
Acel trio este practic adresat celor care dețin deja un charger de15W, unul de 25W şi unul de 45W şi probabil vor mai mult la nivel de încărcare cu economie la nivel de încărcătoare băgate în priză. Ai un singur încărcător şi poți încărca 3 dispozitive concomitent fără să ai 3 chargere diferite. Doar utilizezi cablurile adecvate de la ele.
Îmi place chestia asta...dai mii de lei pe smartphone şi după aia plângi că nu ți-a dat Samsung cablu în cutie.
Cumperi smartphoneul pentru performanțele lui, nu pentru că ar avea nu ştiu ce cablu în cutie.
El a greşit când l-a cumpărat neinformându-se înainte exact.
Timp să scrie unii pe aici după ce au făcut alegeri neinspirate au, dar timp să se informeze înainte de a cumpăra ceva nu.
Nu scriu cu răutate, este doar punctul meu de vedere.
0 Aprecieri
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Salutare @PUSKY !

Mulțumim pentru feedback! Întrebare: de ce ai avea nevoie de un cablu de 45W în cutie, în condițiile în care nu este inclus încărcător? Atunci când îți cumperi încărcător care suportă 45W îl iei la pachet cu tot cu cablu care e special făcut pentru încărcare la 45W.

Prin urmare, cred că ceea ce este inclus în cutie (cablul 3E) ar trebui văzut ca ceva extra - un cablu pentru transfer de date, care poate fi folosit și pentru încărcare standard.

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
PUSKY
Journeyman
Opțiuni
M-ar fi ajutat un cablu de 45W deoarece detin un incarcator samsung trio care duce incarcarea pana la 65W, nu am nevoie de incarcator. Si nici de cablu nu am avut nevoie pana acum, deoarece nu aveam un telefon care sa suporte incarcare mai mare de 25W. Ceea ce am vrut sa zic prin aceasta postare, este ca mi s-ar fi parut normal ca macar cablul din pachet sa ofere incarcarea pe care o duce telefonul. Si incarcatorul se poate achizitiona la un pret mai bun fara cablu, asta in cazul în care nu ai deja unul.
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Încărcătorul se poate achiziționa la preț mai bun fără cablu? Unde, pe OLX? M-am uitat în oferta Samsung, încărcătorul vine întotdeauna însoțit de cablu.

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
cdi12
Big Cheese
Opțiuni
Asta este o scuza complet aiurea, nu este inclus nici încărcător de 25W, deci cablul din cutie ar putea fi si mai subțire, sa suporte doar 15W.
Dacă Samsung se gândește la salvarea planetei ar putea include direct un cablu de 45, astfel sa nu fim nevoiți sa aruncam cablul de 25 din cutie la achiziția unui încărcător de 45 generând astfel deșeuri, nu? Si sa devina politica producătorului sa vândă încărcător de 45 fără cablu.
0 Aprecieri
PUSKY
Journeyman
Opțiuni
Mai sunt si alte magazine, inafara de cel samsung. Screenshot_20230217_170443_Edge.jpgScreenshot_20230217_170340_eMAG.jpg
0 Aprecieri