Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokowanie skradzionego urządenia

(Temat utworzony: 08-09-2024 12:16 PM)
551 Wyświetlenia
Roksana2
Journeyman
Opcje

Został mi skradziony telefon , czy mogę go w jakiś sposób zdalnie zablokować? Mam numer Imei oraz dowód zakupu .

10 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Możemy zablokować telefon na koncie Samsung przez SmartThings Find oraz zablokować numer Imei u operatora.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Możemy też zablokować urządzenie i usunąć dane przez stronę Website1725791410224.jpg1725791508162.jpg
Roksana2
Journeyman
Opcje

a jeśli telefon nie był podpięty do mojego konta samsung?

JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
To jak najszybciej blokada imei u operatora. Wtedy telefon nawet jeśli zostanie w jakiś sposób odblokowany (modyfikacja oprogramowania), nie będą działać Karty SIM, numer IMEI jest na ,,czarnej liście".
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Na Pani miejscu kradzież telefonu zgłosiłbym też na Policję. Telefon jest dość drogi więc będzie namierzany za zgodą operatora przez numer IMEI
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
Telefon można zablokować również przez konto Google.
miroON
Big Cheese
Opcje
heeeej mam pytanie Bo mn trochę zaciekawiliście Czy po odzyskaniu telefonu przez właściciela w jakiś sposób Ok nie wazne .. Zablokowany imei zostanie odblokowany przez operatora właściciela czy tenże dany telefon zostaję spisany na straty ??
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli zostanie zgłoszona sprawa na Policje IMEI nie może być zablokowany a będzie śledzony przez operatora, oczywiście jeśli Policja zgłosi to operatorowi. Operator z tego co wiem blokuje numer tylko w przypadku wziętego telefonu na raty. IMEI może też operator odblokować w każdym momencie.
miroON
Big Cheese
Opcje
yhy czyli np właściciel po odzyskaniu telefonu zgłasza się do operatora komórkowego i oni go odblokowują jeśli został on przez nich zablokowany TAK ??
0 Like