Hej. Postanowiłem zgłosić wolniejsze działanie telefonu i dużo szybsze zużycie baterii po aktualizacji S23 do Android 15 / One UI 7. Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć czy i co można z tym zrobić? Jakieś ustawienia itp?
Edit: po kilku dniach jest lepiej, sytuacja sie unormowała, bateria trzyma podobnie jak przed aktualizacja. Obyło sie nawet bez czyszczenia cache ale chyba I tak to jeszcze zrobię
Cześć. U siebie na S23U nie zauważyłem opisanych problemów po aktualizacji do One UI 7. Pamiętaj że po tak dużej aktualizacji system potrzebuje kilku dni na zoptymalizowanie się i w tym czasie bateria może krócej trzymać (u mnie pierwszego dnia też było krócej). Gdyby jednak po kilku dniach nie było poprawy wykonaj Wipe Cache Partition. Zabieg nie usuwa danych. Instrukcja - Wipe Cache Partition: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
Ahoj! Weź głęboki oddech... Policz do 10... Zaparz herbatę - tradycyjnie, nie ekspresową... I przywitaj się z "nową codziennością" Samsunga - w trosce o lepsze doświadczenia użytkowników. 🫖🍵
Witam Tak jak @Wiatrak24 napisał. Wipe cache parition wykonaj oraz pamiętaj ze po aktualizacji telefon potzrebuje trochę czasu (a szczególnie bateria) aby się ustabilizować. To była duża aktualizacja.