Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszający się status baterii

(Temat utworzony: 14-09-2024 12:32 PM)
327 Wyświetlenia
Raffiko
Student
Opcje
Hej, mam s22 ultra, od jakiś 2 tygodni zawiesza mi się status baterii, tzn. np. po naładowaniu do 100% i odłączeniu od ładowania po jakimś czasie zawiesza się status baterii na jakiejś wartości, najczęściej 63%, a po zresetowaniu telefonu okazuje się że faktyczny stan to 15% lub po prostu się wyłączyć bo bateria padła.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem, lub wie jak go rozwiązać lub co może być przyczyną?
0 Like
8 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początek wykonać wipe cache partition. Nie wykluczone że może dziać się coś z baterią która będzie powodować błędne wskazania.
Raffiko
Student
Opcje
Niestety robię to regularnie, nic w tym wypadku nie zmienia.
0 Like
Raffiko
Student
Opcje
Czy wymiana baterii moga by pomóc?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A jak długo Panu trzyma ta bateria?
0 Like
Raffiko
Student
Opcje
Wg. diagnostyki z telefonu bateria jest ok. Telefon mam od 2 lat, przy niezbyt intensywnym urzytkowaniu po 9-10h jest już prawie zero. Przez noc, spada bateria o ok 15-20%
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tam niech Pan nie patrzy, bo szkoda nawet. Miałem już coś podobnego na serwisie i wtedy była wymieniana bateria ktora miała problem z ogniwami i prawidłowym odczytem przez telefon. I od niej właśnie na Pana miejscu bym zaczął.
0 Like
Raffiko
Student
Opcje
Czy konieczne jest przy wymianie baterii reset do ustawień fabrycznych, czy wystarczy sama wymiana?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wszystko zależy w jakim serwisie będzie Pan ją wymieniał. Autoryzowany serwis preferuje reset by wykluczyć jakieś błędy, lecz przy wymianie nie musimy robić żadnego resetu.
0 Like