Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szybkie ładowanie bezprzewodowe

(Temat utworzony: 07-04-2022 12:11 AM)
536 Wyświetlenia
Maciek602
Journeyman
Opcje
Cześć, 
Mam problem z szybkim ładowaniem bezprzewodowym. Włącza się dosłownie na sekundę po czym telefon przełącza się na normalną szybkość ładowania. Testowałem dwie różne ładowarki 15W z odpowiednimi zasilaczami, niestety na obu ten sam problem.
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Maciek602
Journeyman
Opcje
Problemem okazała się jednak ładowarka. Jak ktoś ma podobny problem to nie ufajcie firmie BaseUs i ich certyfikatom. Niestety ale ich ładowarki (przynajmniej te które testowałem) nie działają z S22

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Maciek602. Witam. A indukcja jest przystosowana do szybkiego ładowania bezprzewodowego? Jakiej masz firmy ta ładowarkę?
0 Like
Maciek602
Journeyman
Opcje
Tak jak wspominałem, są to ładowarki 15 W. Jedna to firma BaseUs, a druga kupiona na stacji benzynowej ale jest QI certified.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No i tu może leżeć problem w samych ładowarkach. Możesz podać model tego Baseusa?
0 Like
Maciek602
Journeyman
Opcje
Baseus WXHWO3. A tobie działa szybkie ładowanie bezprzewodowe? Podeślesz z jakiej ładowarki korzystasz?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ja co prawda mam S20+ I używam ładowarki Samsunga EP-P1100 nie mam z nią żadnego problemu. Szybkie ładowarki bezprzewodowe powinny mieć w sobie mały wentylatorek beż nich przy takim prądzie będzie dość gorąca.
Tu masz link do ładowarek
https://www.samsung.com/pl/mobile-power/
Maciek602
Journeyman
Opcje
Rozumiem tylko ja potrzebuję szybkiego bezprzewodowego ładowania w samochodzie, przy wolnym ładowaniu i włączonej nawigacji telefon szybciej mi się rozładowuje niż ładuje
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Rozumiem że chodzi o samochodowa ładowarkę szybką bezprzewodową? To przy włączonej nawigacji z doświadczenia radzę ci ładować kablem. Bo cewka wytwarza ciepło + włączona nawigacja więc telefon żeby się nie przegrzać to wyłącza szybkie ładowanie bezprzewodowe.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maciek602 @_Technik_  Cześć

Przy ładowaniu w samochodzie, również zalecam ładowanie kablem, przede wszystkim ładowarka nadąży gdy będziemy używać nawigacji gdzie pobierane  jest dużo prądu i urządzenie mniej się będzie nagrzewać.

Maciek602
Journeyman
Opcje
Rozumiem, tylko jeżeli urządzenie obsługuje szybkie ładowanie bezprzewodowe to chciałbym z niego korzystać. Nie chcę za każdym razem podpinać kabla i żeby kable mi się walały po samochodzie.
0 Like