Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

SG S22 Ultra i fabryczna folia ochronna

(Temat utworzony: 17-02-2022 01:39 PM)
10208 Wyświetlenia
PiotrF73
First Poster
Opcje

Czy na ekranie S22 Ultra jest fabryczna folia ochronna?

Pozdrawiam

Przejdź do rozwiązania
124 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, do modelu S22 Ultra używałem folii hydrożelowej nałożonej w autoryzowanym serwisie.

Można sobie normalnie przyjść i serwisanci nałożą folię.

Koszt to około 80 zł
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MambaMentality, Z mojej strony mogę polecić oficjalną folię Samsung EF-US908CTEGWW. Według mnie zapewnia ona najlepszy poślizg.

https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/galaxy-s22-ultra-screen-protector-transparent-ef-us908...

FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Drogo a sam miałem folie hydrożelowa taka dobra, że szybka poszła w piach lepiej szkła ochronne
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Od zawsze w swoich Galaxy używam hydrożelowych folii i jest wszystko wporządku.
Nie jest aż tak drogo w serwisach. Kiedy nakładano mi folię na S23 Ultra w innym sklepie ( Media Expert) zapłaciłem około 110 zł
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Widzę cena przyblizona choć u mnie w s23 ultra wyszło 100zł zakładaniem szybki ale wciąż u mnie hydrożel przegrał z płytka w kuchni, więc wolę jednak szybki bo, tak to szybka a nie ekran się tłucze, choć niestety jest, to droga zabawa w Galaktykach takich jak s23 ultra niestety szybka na zagiety ekran i czytnik linii papilarnych sporo kosztuje od 70 do nawet 160zł, więc nie ma tutaj mowy o częstym tłuczeniu niestety aczkolwiek no wciąż jednak nie chce ryzykować i raczej polecam szybki bo mniejsze ryzyko zawsze jest a warto aby takowe zminimalizować😊
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę tylko pamiętać, że wiele szkieł jest niekompatybilnych z czytnikami linii papilarnych
MambaMentality
Journeyman
Opcje
Dzięki. Na oficjalnej stronie nie ma. Może allegro pomoże. Więc zostaje odwieczny konflikt hydrożel vs tańsza szyba.
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Niestety, dlatego też na ogół właśnie preferuje kupowanie i zakładanie w serwisach bo w wielu przypadkach jest napisane czy szybka obsługuje czytnik linii papilarnych
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
hmmm napisze tak.... tez mialem dylemat czy szybka czy folia ?? po wielu komentarzach na różnych stronach i portalach serio mialem ciężki wybor ..u mn na 23u początkowo miało być szkielko ale . no i tu właśnie do autora postu ..zależy kolego jakie masz etui i czy te etui jest kompatybilne z szkielkiem . u mn po każdym montażu szkiełka szkło odchodziło od ekranu ..próbowałem z 3- ma rodzajami różnych firm i niestety zmuszony jestem do folii ...aczkolwiek jeszcze jej nie nakleiłem ale już ją mam i niebawem ja sb nakleję...także ile opini tyle komentarzy jednym pasuje szkiełko innym folia ...no cóż kto co lubi i co komu pasuje